Ana Ularu si Lucian Iftime, in ‘O interventie’, cea mai recenta premiera teatrala a lui Radu Iacoban, la Teatrul Act

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Ana Ularu si Lucian Iftime, in ‘O interventie’, cea mai recenta premiera teatrala a lui Radu Iacoban, la Teatrul Act

Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi si regizori tineri, revine in decembrie cu o noua piesa: O interventie, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu si Lucian Iftime in distributie. Regizata de Radu, piesa va avea primele doua spectacole sambata, 10 decembrie 2016 si duminica, 11 decembrie 2016, de la ora 19:30, la Teatrul Act. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu varsta sub 16 ani!

Traducerea textului ii apartine lui Ionut Grama. Scenografia este semnata de Iulia Popescu, light designul, de Bogdan Gheorghiu, iar afisul ii apartine lui Adi Bulboaca. Piesa este o productie a Teatrului Act. Durata: 100 de minute (fara pauza).

« Ce-i aia o prietenie? », spune Radu. « E treaba aia cand doi oameni se intalnesc de mai multe ori si vorbesc intre ei? E genul ala de intimitate impartita in doi? Ar trebui sa ma simt altfel daca am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai implinit? Cati prieteni am cu adevarat? Mai stiu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum?

Undeva in adancul sufletului imi amintesc ca imi esti prieten pentru ca pot sa rad cu tine, pentru ca pot sa te cert, sa te injur si, cel mai important, imi esti prieten pentru ca stiu ca vei fi disponibil la orice ora din zi si din noapte, atunci cand voi avea nevoie de tine », adauga regizorul.

Asta se intampla in spectacolul O interventie. Se oprezeaza pe viu si fara anestezie o relatie umana, cu toate implicatiile ei. Cu haz, cu ura, cu sfaturi, cu emotie, cu disponibilitate si, cel mai important, cu prezenta.

« Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat in realitate », spune Radu Iacoban. « Textele sale starnesc atat emotia, cat si inteligenta publicului, iar O interventie nu face exceptie. Replicile sale au zvac, incisivitate, umor si emotie. Eu, ca tanar regizor, am avut grija sa nu distrug coordonatele unei retete cu succes ateptat. Atunci cand ai pe mana un spatiu atat de special cum e Teatrul Act, doi actori mega-talentati – Ana Ularu si Lucian Iftime – si un text fenomenal, treaba mea a fost sa ajut, asemenea unui monteur de film, ca ritmul textului si talentul actorilor sa ajunga in ochii si simturile spectatorului la cel mai ridicat nivel posibil. »

Radu Iacoban – actor, regizor, scenarist

Scurta biografie

Radu Iacoban este un autor ale carui spectacole se joaca in spatii cunoscute din mediul teatral bucurestean – Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie. Piesele sale au fost invitate in Festivalul National de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Romanesti, Festivalul de Teatru Nou sau Festivalul Pledez pentru Tineri. Anul acesta, Emilia Dobrin a primit in cadrul Galei UNITER, premiul pentru Cea mai buna actrita, pentru rolul din spectacolul Casa cu pisici, scris si regizat de Radu Iacoban.

O interventie

Pagina spectacolului, aici: http://bit.ly/2gyoLQK
Data si ora: sambata, 10 decembrie si duminica, 11 decembrie, de la ora 19:30

Durata spectacolului: 100 min., fara pauza

Locul: la Teatrul Act (Calea Victoriei 126, Bucuresti)

Pretul biletului: 40 lei (categoria 1), 35 lei (categoria a doua)

Rezervari online: http://bit.ly/2gnbJWZ

Rezervari telefonice: 0723.10.31.03 / 021.310.31.03

Regia: Radu Iacoban

Textul: Mike Bartlett

Cu: Ana Ularu si Lucian Iftime

Traducerea textului: Ionut Grama

Scenografia: Iulia Popescu

Light design: Bogdan Gheorghiu

Afis: Adi Bulboaca

O productie a Teatrului Act, 2016.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 3 martie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9699 RON
GBP 1 x GBP = 5,8083 RON
USD 1 x USD = 4,5984 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 3 martie 2024

Acum la Bucureşti
6 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner