ARTmania Festival prezent in cadrul Inferno Metal Festival & Music Conference

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » ARTmania Festival prezent in cadrul Inferno Metal Festival & Music Conference

ARTmania Festival a fost prezent în cadrul Inferno Metal Festival & Music Conference ca parte din proiectul derulat impreuna cu partenerii norvegieni.

Evenimentul sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural/ Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alaturi de Inferno Metal Festival & Music Conference si Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events a avut loc in perioada 6-9 aprilie in Oslo, Norvegia.

In cea de-a doua zi a conferintei muzicale, în panelul Open Air Festival Presentation, directorul festivalului ARTmania, Codruta Vulcu, alături de Runa Strindin (NO) si Nia Pushkarova (BG), sub moderarea cunoscutului jurnalist de muzică și cultură rock & metal, Gunnar Sauermann au vorbit despre provocarile evenimentelor open- air și dezvoltarea publicului metal.

ARTmania Festival prezent in cadrul Inferno Metal Festival & Music Conference

În cadrul festivalului Inferno, care a avut loc in locatia Rockfeller Music Hall, ARTmania Festival a prezentat si conceptul vizual de arta pentru cele trei scene, care vor fi  anul acesta la cea de-a saisprezecea ediție,  sub titlul „Asgard in Transylvania – Voice of Odin, Freyja’s Weeping, Yggdrasil și ARTmania Spot”.

Conceptul  de arta a fost realizat în prima zi a festivalului, la locația evenimentului de către artista Meri The Zu și pe toată durata festivalului a fost expus spre încântarea publicului nordic.

Datorită programului de schimb de experienta, care aparține de proiectul  „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural/ Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship, echipa ARTmania a fost prezentă la toate panelurile din cele patru zile de conferinta muzicala si totodata, a beneficiat de acces in culisele organizatorice ale Festivalului Inferno.

Totodată, Artmania Festival a prezentat trupa românească de black metal, Dordeduh care a concertat în cea de-a doua zi a festivalului.

Trupa Dordeduh a cucerit publicul nordic cu stilul său black metal cu sonorități traditionale si muzica progresiva experimentala, reusind astfel sa umple întreaga sală, John Dee la capacitatea sa maximă.

 Dupa concert, băieții de la Dordeduh au primit aprecierile numerosilor metalisti, care i-au așteptat la o sesiune de autografe.

“Suntem incantati de colaborarea noastra cu partenerii norvegieni, Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival si ca astfel, am luat parte la unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei muzicale din Norvegia”, a declarat Codruța Vulcu, fondatorul și directorul ARTmania Festival și președinte al Asociației Române a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale – AROC.

***

„Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni. 

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

***

ARTmania   Festival,   primul   festival   românesc   care   a   dezvoltat   în   România   ideea   de   îmbinare   dintre   artă   și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. 

Începând cu 2006, ARTmania   s-a   consacrat   drept   principal   promotor   regional   al   proiectelor   muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film. 

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.  

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 18 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9768 RON
GBP 1 x GBP = 5,8855 RON
USD 1 x USD = 4,6464 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 iunie 2024

Acum la Bucureşti
21 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner