Site icon E-Zine

Care este locul femeilor în ştiinţă şi în economia digitală?

Care este locul femeilor în ştiinţă şi în economia digitală?

În contextul situaţiei excepţionale create de coronavirus, Institutul Francez din România a decis să amâne expoziţia „Infinités Plurielles » şi conferinţa „Cum să consolidezi reprezentativitatea femeilor în știință?” despre care aţi primit un comunicat de presă pe 6 martie.
Expoziţia, semnată de Marie-Hélène Le Ny, prevăzută pe 18 martie 2020, va fi reprogramată la o dată ulterioară. Conferinţa, care trebuia să aibă loc pe 19 martie la Universitatea din Bucureşti, va fi reprogramată în luna noiembrie. Datele exacte vor fi anunţate în timp util pe site-ul institutului și pe rețelele noastre de socializare.


Institutul Francez din România organizează pe 18 şi pe 19 martie 2020 două evenimente dedicate rolului femeilor în domeniul ştiinţific. Pe 18 martie 2020 va avea loc vernisajul expoziției „Infinités Plurielles” („Infinități nenumărate”) semnată Marie-Hélène Le Ny. Expoziția, organizată în parteneriat cu L’Oréal România, va prezenta 30 de portrete de femei din domeniul științei: chimie, biologie, matematică, (astro)fizică, drept, istorie, climatologie, informatică, economie, geologie, medicină, filosofie, sociologie,tinere cercetătoare, profesoare sau inginere care povestesc cu pasiune cele mai recente și uneori cele mai uimitoare cercetări din lumea contemporană.
„Infinités Plurielles” doreşte să dea o voce femeilor recunoscute în domeniul științific, care au ambiția de a schimba frontierele, de aîmbogăți schimburile de idei și bune practici și de a alimenta dezbaterea în jurul egalității de șanse.
Pentru a acționa în favoarea egalității, expoziţia promovează combaterea discriminării împotriva femeilor în educație și cercetare și sprijină studiile de gen. Expoziţia face vizibile femeile care urmează cariere științifice, chiar dacă aceste cariere sunt considerate de cele mai multe ori drept rezervate bărbaților.

Program

Pe 19 martie la Universitatea din București, în intervalul 14:30 – 15:45 va avea loc conferința „Cum să consolidezi reprezentativitatea femeilor în știință?” în cadrul căreia va fi dezbătut locul femeilor în sectorul digital.

Vor participa:

Exit mobile version