Editie de Halloween al Serilor irlandeze la Clubul Taranului

Editie de Halloween al Serilor irlandeze la Clubul Taranului

Sesiunea de toamna al Serilor Irlandeze la Clubul Taranului (Bucuresti, Str. Monetariei nr. 2) continua pe data de 28 Octombrie cu o editie speciala care doreste sa vina in intampinarea serbarii Halloween-ului. Formatia Shannon si dansatorii Irish Way va asteapta incepand cu orele 21 intr-un decor special si va indeamna sa va costumati potrivit evenimentului.

Halloween este o sarbatoare de origine irlandeza (celtica), preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza — de exemplu, in Suedia este sarbatorita in prima sambata din noiembrie. Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows’ Even, numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental – catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine, ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori, omenii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje bizare. In alte tari Halloween este serbat prin parade si carnavaluri.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Asociatia Culturala Romano-Irlandeza si Asociatia de Dans Irlandez ‘Irish Way’.

Intrarea va costa 20 lei, iar elevii si studentii beneficiaza de un pret special de 15 lei.

Info:
Clubul Taranului
Monetariei nr. 2
Seara irlandeza cu Shannon si Irish Way

Miercuri, 28 Octombrie, ora 21 – Bucuresti – Clubul Taranului
Miercuri, 25 Noiembrie, ora 20 – Bucuresti – Clubul Taranului
Miercuri, 27 Ianuarie, ora 20 – Bucuresti – Clubul Taranului
Miercuri, 24 Februarie, ora 20 – Bucuresti – Clubul Taranului
Miercuri, 31 Martie, ora 20 – Bucuresti – Clubul Taranului
Miercuri, 28 Aprilie, ora 20 – Bucuresti – Clubul Taranului

Multumim partenerilor: Port.ro, Observator Cultural, 24FUN

Presedinte ACRI – Peter Moynahan Papp

Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe