Site icon E-Zine

Festivalul Internaţional al Culturii Digitale, Novembre Numérique 2019

Festivalul Internaţional al Culturii Digitale, Novembre Numérique 2019

România se alătură celor peste 40 de ţări de pe 5 continente care participă la a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Culturii Digitale, Novembre Numérique 2019!

Festivalul este dedicat creației digitale în toate formele sale: de la jocurile video la realitatea imersivă, de la arta digitală la sunetul spațializat, de la alfabetizarea digitală la inteligența artificială, prin instalații artistice, expoziții, dezbateri de idei, ateliere de limbă, cinema, întâlniri cu și între experți în domeniu.

În luna „Noiembrie digital”, Institutul Francez din România organizează o serie de evenimente la București, Cluj-Napoca și Iași, în cadrul cărora sunt prezentate noile tehnologii ce remodelează lumea, conţinuturi culturale și creative inovante, precum și diferitele utilizări ale creației digitale.

Cum ajută tehnologiile digitale la cucerirea spațiului?
Care este rolul digitalului în educaţie?
Cum influențează industriile culturale și creative economia secolului XXI?

Sunt doar câteva întrebări ale căror răspunsuri pot fi revelate prin experiențele unice în cadrul unora din evenimentele de mai jos:

Luna „Noiembrie Digital” se încheie cu o masă rotundă pe tema „Jocurilor video, o nouă disciplină pentru universitate“. Vă așteptăm în Atriumul Institutului Francez din Bucureşti pe 27 noiembrie la ora 10.00. Evenimentul va fi dedicat promovării expertizei franceze în ceea ce privește programa universitară în domeniul jocurilor video, în prezent cel mai important sector de divertisment pe plan mondial. Boris Bergerot, profesor la ISG French Business School, va prezenta motivele care l-au determinat să creeze una dintre primele specializări de esports într-o școală franceză de afaceri.

Evenimentele sunt organizate de Institutul Francez din România în parteneriat cu CARREFOUR şi CATINVEST EASTERN EUROPE şi sunt sprijinite de SAMSUNG.

Vino alături de noi în marea aventură digitală #NovembreNumerique!
https://www.facebook.com/events/2468905450023078/

Exit mobile version