Site icon E-Zine

Gala Premiilor UCIN, la a 45-a editie. Uniunea Cineastilor din Romania anunta nominalizarile pentru cele 21 de categorii

Ajuns la cea de 45-a editie, cel mai important eveniment dedicat valorilor cinematografiei romanesti, Gala Premiilor UCIN se va desfasura luni, 24 aprilie 2017, la Sala Studio a Teatrului National Bucuresti. Evenimentul, organizat de Uniunea Cineastilor din Romania si produs de Revolver, finanțat de Ministerul Culturii, in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei, va debuta la ora 18:00, cand numerosi invitati, cineasti, celebritati si personalitati marcante ale scenei culturale romanesti vor straluci pe covorul rosu si vor pasi in atmosfera de sarbatoare. Performantele in cinematografia romaneasca obtinute pe parcursul anului anterior vor fi rasplatite incepand cu ora 18:40.

La editia din acest an vor fi doua jurii: unul de nominalizari, compus din critici si istorici de film, membri ai Uniunii Cineastilor din Romania si juriul editiei actuale format din personalitati ale lumii culturale romanesti.

In urma inscrierilor, desfasurate in perioada 9-27 februarie, juriul, alcatuit din criticii si istoricii de film Dana Duma, Cristina Corciovescu, Marilena Iliesiu, Magda Mihailesc si Mihai Fulger, a selectat productiile, iar  nominalizarile la Gala Premiilor UCIN 2017, sunt urmatoarele:

1.Marele Premiu si Trofeul Uniunii Cineastilor:

 2.Premiul Special al Juriului:  

3.Premiul pentru regie:

4.Premiul pentru scenariu:

5.Premiul pentru imagine:

6.Premiul pentru costume:

7.Premiul pentru decor:

8.Premiul pentru interpretare feminina:

9.Premiul pentru interpretare masculina „Geo Barton”:

10.Premiul pentru interpretare feminina – rol secundar:

 11.Premiul pentru interpretare masculina – rol secundar:

12.Premiul pentru montaj

 13.Premiul pentru coloana sonora:

14.Premiul pentru muzica originala:

15.Premiul pentru scurt metraj de fictiune:

16.Premiul pentru film documentar de lung si scurt metraj:

17.Premiul pentru film de animație:  

18.Premiul pentru film de televiziune:

19.Premiul de debut Opera Prima „Alexandru Tatos”:

20.Premiul pentru machiaj:

21.Premiul pentru cea mai buna cascadorie

In cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineastilor 2017 vor fi acordate doua Premii Academice: criticului si istoricului de film Eva Sirbu si actorului Ilarion Ciobanu (in memoriam), cat si Premiul Special al UCIN, acordat macheurului Mircea Voda.

Asociatia Cineastilor din Romania a luat nastere in anul 1963, la initiativa unor cineasti legendari precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Calinescu si Mircea Dragan. In 1990, asociatia a devenit Uniunea Cineastilor din Romania. Din 1972, Uniunea a inceput sa decerneze anual premii, prin intermediul galelor ce recompenseaza cele mai bune performante cinematografice ale anului anterior.

Organizator: Uniunea Cineastilor din Romania

Producator: Revolver

Proiect finanțat de Ministerul Culturii

Partener oficial: Centrul National al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR3, Revista FILM, Aarc, Agerpes,  Romania Libera, Starfilme.ro, Business Woman, Calendarevenimente.ro, Cinemagia.ro, Shape, Parents, Nine O’Clock, Zile si Nopti, Eva.ro, Garbo.ro, Kudika.ro, 9am.ro si 4arte.ro.

Exit mobile version