”Galcevile din Chioggia” in regia lui Daniel Nitoi se joaca la Nottara

Prima pagină » Noutăţi » ”Galcevile din Chioggia” in regia lui Daniel Nitoi se joaca la Nottara

Cortina Teatrului Nottara din capitala, se va ridica la sfarsitul lunii martie, pentru a-i introduce pe iubitorii de teatru in peisajul stilului goldonian, un tablou veritabil al oraselului Chioggia pictat de unul dintre cei mai renumiti dramaturgi europeni, Carlo Goldoni.

In data de 24 martie 2014, comedia spumoasa ”Galcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni va fi prezentata in regia lui Daniel Nitoi si gazduita de Sala ”Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, incepand cu orele 19:00.

Povestea captivanta si plina de umor a galcevilor de la malul marii va fi redata cu maiestrie si pasiune de actori vertiabili ai scenei romanesti, precum: Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, sau Vasile Filipescu, dar si alti actori talentati cum sunt Anne-Marie Zaharia, Oana-Gabriela Draghici, Puiu Iordachescu, Cornel Mihalache, Alex Coman, Jean Lemne, Daniel Nitoi, Mirela Hurjui, Coldea Mariangela.

Muzica spectacolului apartine actorului Eugen Cristea, scenografia si costumele poarta semnatura lui Puiu Iordachescu, iar coregrafia – Izabela Bostan–Kevorkian si Madalina Mechenici.

Goethe noteaza: „Strigatele raspicate ale oamenilor care se bucura sau se sfatuiesc, certurile lor, bruschetea, bonomia, veselia, manierele lor libere, totul este redat intr-un mod magistral… Autorul merita cele mai mari elogii… pentru acest tablou de un realism profund.

Premiera spectacolului ”Galcevile din Chioggia” in regia lui Daniel Nitoi a avut loc in luna decembrie 2013 pe aceeasi scena, iar reactia spectatorilor care au aplaudat fara sa le pese ca palmele lor pot lua foc le-au dat protagonistilor de inteles ca a fost un succes.

Regizorul Daniel Nitoi a facut marturisiri legate de acesta productie de succes: “Galcevile din Chioggia” nu este altceva decat o poveste de viata a unor oameni care din lipsa de ocupatie…se mai cearta. Maestrul Carlo Goldoni zugraveste Povesti de dragoste din viata unor pescari si sotii de pescari cu suisuri si coborasuri, momente de cumpana si de implinire, mofturi copilaresti, ambitii si orgolii barbatesti, certuri si impacari pline de umor atat de actuale si in ziua de astazi. Este perioada de glorie materiala a Republicii Venetia pe care o veti putea simti din plin prin costumele create atent de Puiu Iordachescu. Muzica live nu se vrea a fi o partitura superba de opera ci o partitura din viata vesela a unor oameni simpli.

Ideea de a monta aceasta comedie “galagioasa” cu o distributie atat de numeroasa este mai mult o nebunie, o ambitie pe care am reusit sa o duc pana la capat fara sprijinul unui teatru sau a vreunui sponsor. Spun nebunie pentru ca sunt, probabil, singurul nebun care mai investeste pe vremurile astea in cultura fara a face din asta o afacere.
Biletele au fost puse in vanzare reteaua Eventim.ro – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti , in reteaua Bilete.ro – magazinele Inmedio, oficiile Postei Romane si online prin www.bilete.ro si www.eventim.ro. Pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza:
– Categoria 1: 80 lei
– Categoria 2: 60 lei
– Categoria 3: 50 lei
– Categoria 4: 30 lei

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 22 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
10 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner