Cei de la Fintroll au sustinut un concert in clubul Quantic din Bucuresti, joi, pe 11 aprilie 2024, intr-un eveniment marca Metalhead. In deschidere au cantat cei de la Suotana si Metsatoll.
Suotana este o trupa finlandeza originara din Rovanimeni (cunoscut si drept orasul lui Mos Craciun), formata in anul 2005. Trupa abordeaza un melodic death foarte catchy si trebuie sa recunosc ca m-au impresionat intr-un mod placut. Au deja 3 albume lansate, iar ultimul album se numeste Ounas I – melodie cu care au si incheiat setlist-ul din aceasta seara. Vocalul este o persoana foarte carismatica si cred ca toti membrii trupei s-au simtit bine pe scena. La un moment dat au intrebat cati oameni au auzit de Suotana; vocalul a numarat 8 persoane, afirmand dupa aceea: “8 persoane, mai multe persoane decat la concertul de ieri”!
Imediat dupa concert, vocalul s-a dus direct la stand-ul de merch, unde se facuse deja coada. Nu m-am putut abtine si am luat si eu un tricou si cel mai recent album. Mi-au placut, sper sa ii revedem in Romania cat mai curand!
Galerie foto Suotana
La 20:25 fix, au intrat pe scena cei de la Metsatöll. Denumirea trupei este un eufemism antic estonian, care s-ar traduce ca “lup”. Trupa este activa inca din anul 1999, are 7 albume lansate, si vine din Tallinn (Estonia). Se vede faptul ca au mai multa experienta pe scena, si unul dintre lucrurile care impresioneaza – pe langa folosirea ritmurilor traditionale estoniene – este faptul ca Valurven canta la tot felul de instrumente traditionale. Ritmurile folosite in melodiile lor sunt interesante. La fel ca trupa precedenta, si cei de la Metsatöll au intrat pe scena in niste costume inedite. Concertul lor a durat aproximativ o ora, iar sala de concert deja incepuse sa se aglomereze.
Galerie foto Metsatöll
Au urmat cei de la Fintroll! Fintroll sunt “urecheatii” din Helsinki (Finlanda), ce abordeaza stilul folk / black metal. O veche legendă finlandeză a dat numele formatiei. Conform legendei, un grup de preoți suedezi veniți în Finlanda pentru creștinarea populației indigene au fost atacați de un om sălbatic care a ucis majoritatea preoților; puținii supraviețuitori ai masacrului s-au întors în Suedia ducând cu ei legenda trolului finlandez. ( Sursa: wikipedia )
Un lucru interesant este ca Finntroll cântă exclusiv în suedeză, cu toate că formația e din Finlanda și toți membrii sunt finlandezi (inclusiv foștii membrii). Motivul: textierul formației, Katla, face parte din minoritatea fino-suedeză. Au cantat melodii de pe mai multe albume, lucru apreciat de fanii veniti la concert.
Trupa este incredibil de activa pe scena, cu un show de lumini pe masura. Vocalul avea un suport de microfon interesant, cu un cap de berbec, din care uneori iesea si fum, chiar in timpul in care canta. Prin public am vazut mai multe persoane care au venit cu “urechile” la purtator, spre deliciul trupei. Sunetul a fost “ciudat”, in sensul ca bass-ul a fost dat mult prea tare, uneori acoperind instrumentele.
Per total a fost o seara reusita, fara probleme sau defectiuni tehnice. Va lasam in continuare cu cateva fotografii de la concertul Fintroll!