Galerie foto si recenzie Metal Gates Festival 2019, ziua 1

Dark Tranquillity Metal Gates 2019

Prima zi de Metal Gates Festival a combinat mai multe stiluri de metal: progressive, rock, metal, doom, black metal si gothic metal.
La acest festival descoperim mereu trupe noi, vedem trupele preferate si ne simtim bine, in cel mai prietenos club din Bucuresti – club Quantic.
Am avut si un stand de merch destul de bogat in optiuni, cu merch oficial de la unele trupe.

Prima zi a fost deschisa de Molybaron, o trupa care a reusit sa faca atmosfera si sa incalzeasca publicul pentru ce va urma.

Marche Funebre au avut un sunet foarte curat pentru stilul abordat – doom – lucrul care a iesit cel mai mult in evidenta fiind growl-ul executat excelent, pe doua tonalitati.

Taine a urcat pe scena pentru a canta integral albumul lansat acum 20 de ani – Cealalta Parte. Un mare like pentru Andy pentru prezenta scenica si pentru lejeritatea care o transmite publicului. Trupa a sunat foarte bine, destul de aproape de sound-ul albumului.

Hamferð a fost o aparitie nesteptata, insa extrem de bine-venita pentru prima seara a festivalului. Trupa a adus stilul doom tocmai din insulele Feroe, imbracati la 4 ace. Mi-a placut recitalul acestora si sper sa ii revad si cu alta ocazie.

Ancient, trupa de black-metal norvegian, a urcat pe scena “regulamentar” daca e sa ne luam dupa influentele stilului. Vocalul a avut o contributie mare la imaginea trupei, fiind inconjurat de tepi pe toate partile si cu o casca aparte. Ritmuri un pic prea repetitive, insa un sunet raw, specific trupelor vechi de black-metal.

A Pale Horse Named Death au venit tocmai din Statele Unite si au reusit sa faca o atmosfera aparte pentru cei prezenti. Am vazut fani in public, ce au cantat alaturi de acestia majoritatea pieselor.

Atractia serii – Dark Tranquillity – au cantat intr-un setup mai mistic, cu lumina mai mult din spate. Show-ul acestora a fost dinamic, cu proiectii video dedicate si un sunet impecabil. Au cantat melodii de pe mai multe albume, iar show-ul l-au terminat cu celebra piesa Misery’s Crown.

Per total, o seara reusita, plina de muzica buna si o atmosfera pe masura, inconjurat de prieteni.

Photo credit: Florin Matincă.

Galerie foto Molybaron, Metal Gates 2019

Galerie foto Marche Funebre, Metal Gates 2019

Galerie foto Taine, Metal Gates 2019

Galerie foto Hamferð, Metal Gates 2019, featuring Costin Chioreanu – live painting

Galerie foto Ancient, Metal Gates 2019

Galerie foto A Pale Horse Named Death, Metal Gates 2019

Galerie foto Dark Tranquillity, Metal Gates 2019


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp
Apreciază articolul

Alte articole