Galerie foto si recenzie Metal Gates Festival 2019, ziua 1

Prima pagină » Galerii foto » Galerie foto si recenzie Metal Gates Festival 2019, ziua 1

Prima zi de Metal Gates Festival a combinat mai multe stiluri de metal: progressive, rock, metal, doom, black metal si gothic metal.
La acest festival descoperim mereu trupe noi, vedem trupele preferate si ne simtim bine, in cel mai prietenos club din Bucuresti – club Quantic.
Am avut si un stand de merch destul de bogat in optiuni, cu merch oficial de la unele trupe.

Prima zi a fost deschisa de Molybaron, o trupa care a reusit sa faca atmosfera si sa incalzeasca publicul pentru ce va urma.

Marche Funebre au avut un sunet foarte curat pentru stilul abordat – doom – lucrul care a iesit cel mai mult in evidenta fiind growl-ul executat excelent, pe doua tonalitati.

Taine a urcat pe scena pentru a canta integral albumul lansat acum 20 de ani – Cealalta Parte. Un mare like pentru Andy pentru prezenta scenica si pentru lejeritatea care o transmite publicului. Trupa a sunat foarte bine, destul de aproape de sound-ul albumului.

Hamferð a fost o aparitie nesteptata, insa extrem de bine-venita pentru prima seara a festivalului. Trupa a adus stilul doom tocmai din insulele Feroe, imbracati la 4 ace. Mi-a placut recitalul acestora si sper sa ii revad si cu alta ocazie.

Ancient, trupa de black-metal norvegian, a urcat pe scena “regulamentar” daca e sa ne luam dupa influentele stilului. Vocalul a avut o contributie mare la imaginea trupei, fiind inconjurat de tepi pe toate partile si cu o casca aparte. Ritmuri un pic prea repetitive, insa un sunet raw, specific trupelor vechi de black-metal.

A Pale Horse Named Death au venit tocmai din Statele Unite si au reusit sa faca o atmosfera aparte pentru cei prezenti. Am vazut fani in public, ce au cantat alaturi de acestia majoritatea pieselor.

Atractia serii – Dark Tranquillity – au cantat intr-un setup mai mistic, cu lumina mai mult din spate. Show-ul acestora a fost dinamic, cu proiectii video dedicate si un sunet impecabil. Au cantat melodii de pe mai multe albume, iar show-ul l-au terminat cu celebra piesa Misery’s Crown.

Per total, o seara reusita, plina de muzica buna si o atmosfera pe masura, inconjurat de prieteni.

Photo credit: Florin Matincă.

Galerie foto Molybaron, Metal Gates 2019

Galerie foto Marche Funebre, Metal Gates 2019

Galerie foto Taine, Metal Gates 2019

Galerie foto Hamferð, Metal Gates 2019, featuring Costin Chioreanu – live painting

Galerie foto Ancient, Metal Gates 2019

Galerie foto A Pale Horse Named Death, Metal Gates 2019

Galerie foto Dark Tranquillity, Metal Gates 2019

Evenimente Recomandate
Depeche Mode la Arena Nationala 2023
ARTmania 2023

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 25 martie 2023

EUR 1 x EUR= 4,9255 RON
GBP 1 x GBP= 5,6013 RON
USD 1 x USD= 4,5904 RON
Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 26 martie 2023

Acum la Bucureşti
12 °C
Ploaie ușoară
Vezi mai multe orașe →
Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner