ÎNCEPE STAGIUNEA DE TEATRU DE LA ARCUB

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » ÎNCEPE STAGIUNEA DE TEATRU DE LA ARCUB

Teatru inovator, comedii romantice,  spectacole manifest şi  tragi-comice în stagiunea de teatru de la ARCUB

De la texte shakespeariene reinterpretate, la piese multipremiate, proiecte cu mesaj social sau dramaturgie contemporană europeană, stagiunea de teatru de la ARCUB prezintă în perioada septembrie-decembrie 2022 o serie de spectacole produse de ARCUB, Teatrul Arte dell’Anima şi WonderTheatre.

Stagiunea de teatru de la ARCUB se deschide vineri, 23 septembrie cu reprezentaţia spectacolului „Carne”, o producţie a Teatrului Arte dell’Anima ce explorează efectele muncii sexuale şi ale traficului de persoane. Realizat după un text de Andreea Tănase şi regizat de George Zamfir în cadrul campaniei #NOTFORSALE, „Carne” este un spectacol emoţionant despre cum se poate transforma o poveste de dragoste într-o dramă a traficului de persoane.

ÎNCEPE STAGIUNEA DE TEATRU DE LA ARCUB

 

Actorii Mircea Andreescu şi Ion Grosu se întorc pe scena de la Sala Mare ARCUB sâmbătă, 24 septembrie, pentru o nouă reprezentaţie „Nunzio”, un spectacol despre prietenie şi despre realitatea esenţială regizat de Alina Hiristea după o piesă multipremiată de Spiro Scimone. O poveste fascinantă cu momente tensionate, dar şi cu momente de relaxare şi bună dispoziţie, producţia ARCUB „Nunzio” este despre întâlnirea tragi-comică dintre doi anti-eroi, un homeless bufon şi un ucigaş plătit.

Programul stagiunii de teatru de la ARCUB este completat de mai multe reprezentaţii ale spectacolului de teatru inovator „Anatomii ale dorinţei” în regia Irinei Alexandra Banea. Prezentat în premieră în octombrie 2021 la Sala Mare ARCUB, spectacolul reinterpretează dramele shakespeariene ale lui Othello, Macbeth şi Iulius Cezar. Cu o distribuţie tânără, formată din nume noi ale generaţiei de actori – Andreea Coff şi Denis Hanganu – completată de participarea dansatorului şi coregrafului Momo Sanno, „Anatomii ale dorinţei” prezintă publicului de teatru cele trei tragedii shakespeariene din perspectiva dorinţei de purificare mai degrabă decât din perspectiva actului violent.

ÎNCEPE STAGIUNEA DE TEATRU DE LA ARCUB

 

Cele mai recente titluri ale WonderTheatre, comediile „Universitatea de râsete” şi „Ultimul Don Juan” au avut premiera anul acesta pe scena de la Sala Mare ARCUB şi au fost preluate de ARCUB pentru o nouă serie de reprezentaţii în cadrul stagiunii curente. Realizată după o piesă japoneză Kōki Mitani, adaptată la realităţile locale, comedia „Universitatea de râsete” îi pune faţă în faţă pe actorii Răzvan Vasilescu şi Alexandru Voicu în contexte pline de suspans, cu răsturnări surprinzătoare de situaţie. Regia aparţine unui nume al noului val de creatori, Teodora Petre, care se inspiră pentru „Universitatea de râsete” din faimoasele cuplete de Revelion ale lui Toma Caragiu.

ÎNCEPE STAGIUNEA DE TEATRU DE LA ARCUB

 

Povestea unui cuplu aflat în pană de iubire este jucată cu umor şi duioşie în spectacolul „Ultimul Don Juan”. A doua producţie WonderTheater în regia Teodorei Petre este o comedie romantică plină de surprize, lacrimi şi râsete înduioşate. Realizat după un text de Valentin Krasnogorov, spectacolul este o remarcabilă întâlnire dintre actorii Ionel Mihăilescu, Aida Economu şi Alexandru Chindriş.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe acub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

Preţuri bilete:

Cat.I – 50 de lei;

Cat.II – 35 lei cat.II.

VINERI 23 SEPTEMBRIE 2022, ORA 19.00

CARNE de Andreea Tănase

Cu: Andreea Bibiri, Tiberiu Hărșan, Alexandra Sârbei, Cezara Petredeanu

Regia: George Zamfir

Decor: Miruna Croitoru

Costume: Nicoleta Ivan

Lighting design: Daniel Klinger

Sound design: Filip Assoum

Coregrafia: Ruxandra Bobleagă

 

SÂMBĂTĂ 24 SEPTEMBRIE 2022, ORA 19.00

Nunzio de Spiro Scimone, traducerea Eva Simon

Cu: Mircea Andreescu, Ion Grosu

Regia și ilustrația muzicală: Alina Hiristea

Scenografie, concept video și filmări: Cristian Negoescu

 

Parteneri media: Magic FM, Agerpres.ro, Spotmedia.ro, STB.

 

Ne puteți urmări pe paginile de Facebook și Instagram ARCUB.București și pe www.arcub.ro.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și dezvoltă anual sesiuni de finanțare nerambursabilă pentru proiectele operatorilor culturali din București.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8931 RON
USD 1 x USD = 4,6295 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iunie 2024

Acum la Bucureşti
30 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner