Isafjørd a lansat piesa Mín Svarta Hlið

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Isafjørd a lansat piesa Mín Svarta Hlið

Piesa Mín Svarta Hlið face parte din albumul Hjartastjaki al trupei recent infiintate Isafjørd, lansat prin Svart Records.

Isafjørd, adică literalmente fiord de gheață, este o nouă trupă eterică de post-rock din Islanda.

Numiți după orașul din care provin ambii părinți ai lor, Ísafjörður, Aðalbjörn Addi Tryggvason (Sólstafir) și Ragnar Zolberg (Sign/x-Pain of Salvation) sculptează un pop frumos și dezolant, la fel de strălucitor și întunecat ca anotimpurile subarctice.

Noul album al lui Isafjørd „Hjartastjaki” este o val moale de melancolie euforică, dinamism liniștit și puternic, instrumente luxuriante și peisaje atmosferice de neuitat ale cântecului.

Asculta aici:

Întâlnindu-se pe drum, creaturi nocturne ale aceleiași scene muzicale renumite din Reykjavik, Ragnar cântând la bas ca live session musician pentru Sólstafir, căile muzicale ale lui Addi și Ragnar se intersectează în cele din urmă în Isafjørd cu un sunet care ajunge ca o stalactită din trecut într-un viitor strălucitor.

Adăpostit în mijlocul iernii, într-o casă veche cu pianul spart în frigul înghețat, „Hjartastjaki” este un album de cântece care au fost scrise direct din inimă, uneori într-o singură zi.

Chimia lor este la fel de imediată ca și climatul în care supraviețuiesc; Isafjørd este o adevărată întâlnire de spirite, cu vocea elegantă și de heruvimi a lui Ragnar un contrapunct strălucit la strigătele prăfuite și dureroase ale lui Addi, peste construcția orchestrată de pian și chitare glisante. Muzica captivantă și bântuitoare pe care Addi și Ragnar o creează în Isafjørd este în același timp familiară în felul în care trăită și uzată o melodie grozavă vă poate atinge sufletul. Amândoi au trăit în Norvegia și vorbesc norvegiană, Addi și Ragnar vorbesc aceeași limbă a inimii, deoarece melancolia lor nordică face muzica profundă și montană. Cântecele lui Isafjørd sunt aisberguri sincere de imnuri de tundra care aduc în minte Fields Of The Nephilim și Duran Duran bruiind într-o vale înghețată, unde creativul New Wave din anii 80 se întâlnește cu GodSpeed You Black Emperor. Cu influențe care variază de la Cardigans, Beatles, timpurii Judas Priest și Neil Young, Addi și Ragnar au lovit un filon de aur care cristalizează propria lor moștenire de întuneric metal pe ecran lat în ceva nou.

Acum ajuns la majoritate, maturat într-un diamant strălucitor de pop islandez la cel mai bun moment, Isafjørd se află pe o altă câmpie din Sólstafirul lui Addi, unde rădăcinile lor metalice cinematografice au fost retrasate în cântecele glaciare. O țară cunoscută pentru interpretarea emoțională sinceră și sfâșietoare a muzicii pop cu Björk și Sigur Rós, Isafjørd oferă o nouă definiție a „muzicii peisagistice”. Când un album se simte ca un loc în care vrei să locuiești și să experimentezi, „Hjartastjaki” este o călătorie pe care vei dori să o faci.

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 18 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9681 RON
GBP 1 x GBP = 5,9215 RON
USD 1 x USD = 4,5404 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 18 iulie 2024

Acum la Bucureşti
32 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner