La Madre / De ce, mamă?, din 24 februarie în cinematografele din România

Prima pagină » Noutăţi » La Madre / De ce, mamă?, din 24 februarie în cinematografele din România

Prezentat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Montreal, producția Spania-România-Franța “La Madre / De ce, mamă?”, se lansează în cinematografele din România pe 24 februarie 2017. Scenariul a fost dezvoltat în cadrul Atelierului Cinéfondation din cadrul Festivalului de la Cannes și a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de la Valladolid în 2016.

Filmul spune povestea lui Miguel, un copil de 14 ani aflat pe punctul de a fi internat într-un centru de minori din Asturias deoarece mama lui, șomera și cu o viață personală instabilă, nu este în măsură să se ocupe de el. Miguel se vede nevoit să se ascundă în casa lui Bogdan, un fost iubit al mamei sale, român, care locuiește într-un oraș din apropiere.

Bogdan, în ciuda opoziției fiului său Andrei, îl ajută pe Miguel să lucreze în mod clandestin la fabrica unde acesta si fiul lui sunt muncitori. Însă Miguel are o obsesie unică de a se întoarce la mama lui, şi totul se precipită atunci când mama lui dispare dintr-odată.

În distribuția filmului se regăsesc și doi actori români – Ovidiu Crișan, actor al Teatrului Național Cluj-Napoca și Alex Stanciu, actor de origine română, stabilit în Spania.

Regia filmului este semnată de Alberto Morais, cunoscut pentru filmele “Los chicos del puerto” (prezentat și premiat în festivaluri precum Valladolid International Film Festival, Tirana International Film Festival, Moscow International Film Festival sau IBAFF International Film Festival) sau “Las olas” (Lume International Film Festival, Moscow International Film Festival).

În rolul mamei o putem regăsi pe Nieve de Medina, actrița spaniolă multiplu nominalizată și premiată pentru rolul din Los lunes al sol al lui Fernando León de Aranoa (Premiile Goya, European Film Awards, Spanish Actors Union, Cinema Writers Circle Awards).

Pentru Javier Mendo, tânărul actor care îl interpretează pe Miguel, acesta este primul rol într-un lungmetraj, cunoscut fiind în Spania pentru serialele tv Los protegidos și Centro médico.

De pe 24 februarie 2017, “La Madre / De ce, mamă?” se poate vedea în București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa), Cluj Napoca (Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Brașov (Cinema One), Tg Mureș (Cinema Arta), Deva (Cinema Patria), Botoșani (Cinema Unirea), Suceava (Cinema Modern), Iași (Cinema Victoria), Bârlad (Cityplex), Timișoara (Cinema Timiș), Constanța (Cityplex), cu avanpremiere în Cluj, Craiova, Piatra Neamț, Târgu Jiu și Brașov.

Compania producătoare din partea României a filmului este Fundația Teatru Contemporan. “La Madre / De ce, mamă?” este distribuit în cinematografe de Movie Production Entertainment.

Trailer:

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 3 martie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9699 RON
GBP 1 x GBP = 5,8083 RON
USD 1 x USD = 4,5984 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 3 martie 2024

Acum la Bucureşti
9 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner