la No-fi:pwrnz Ground Zero H.R. Giger Industrial Tribute in Question Mark

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » la No-fi:pwrnz Ground Zero H.R. Giger Industrial Tribute in Question Mark

Vineri, 13 iunie 2014, Question Mark te invita la No-fi:pwrnz Ground Zero H.R. Giger Industrial Tribute.

Pictor, grafician, sculptor, designer, cineast, Hans Rudolf Giger ramane unul dintre cei mai cunoscuti artisti suprarealisti contemporani.

In lucrarile sale, artistul elvetian abordeaza subiecte ce pot fi incadrate in genurile „fantasy” sau „science fiction”, adaugand intotdeauna note de macabru, grotesc si dezolant.

Inovatia stilistica distinctiva a lui Giger ramane fuziunea intre corpurile umane si structurile mecanice, fuziune pe drept cuvant denumita de el insusi ca “biomecanica”. Artistul a dobandit notorietate dupa implicarea sa in filmul „Alien” (1979) ulterior premiat cu Oscar, el fiind, printre altele, creatorul iconicei specii extraterestre, numita mai tarziu „xenomorph”. (La baza designului primului xenomorph sta o lucrare anterioara a lui Giger, numita „Necronom IV”).

In data de 12.05.2014, H. R. Giger a incetat din viata, lasandu-ne mostenire o opera tulburatoare care ne arata cu claritate de unde venim, si inspre ce ne indreptam – asa cum Timothy Leary, un apropiat al sau, a impartasit in necrologul New York Times.

Considerand diferitele sub-genuri ale muzicii industrial potrivite pentru a celebra arta intunecata a maestrului, grupurile << no-fi :pwrnz: >> si << Ground Zero : Dystopian Dance Society >> fuzioneaza in acest eveniment comemorativ, la care va invita pe data de 13.06.2014.

Ritmuri variate, de la electro-industrial, ebm, aggrotech sau industrial hardcore, pana la armonii haotice din sferele powernoise, idm, breakcore sau chiar darkpsy. Toate acestea vor fi insotite de proiectii parcurgand numeroasele momente din vasta opera a lui H. R. Giger.

Gazde:

Dalek
K
Nightfall
Sinn
Whomever

Ora 22:00

Intrarea libera.

RVSP: https://www.facebook.com/events/519748874798446/

Question Mark – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)

Accesul se face din Calea Victoriei. Daca te-ai ratacit, uita-te la ghete si o sa vezi un hublou luminat la nivelul solului prin care te poti uita de sus la ce se intampla in club. Apoi vezi scarile si cum privesti spre dreapta este o usa cu fata lui Jack Nicholson.

Restul … sunt povestile ce iti vor da cu virgula a doua zi.

https://www.facebook.com/questionmarklp

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 14 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9714 RON
GBP 1 x GBP = 5,8281 RON
USD 1 x USD = 4,6645 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 14 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
25 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner