Mic târg de apicultură în Parcul Natural Văcărești, București

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Mic târg de apicultură în Parcul Natural Văcărești, București

Degustări de miere și polen, expoziție cu vânzare de produse apicole, tur ghidat, discuții cu apicultorii și rangerii PNV, iată ce vă propune Administrația Parcului Natural Văcărești pentru 7 octombrie 2018. Evenimentele vor avea loc chiar în parc și sunt programate să înceapă de la ora 10:00.

Evenimentul își propune să atragă atenția asupra declinului polenizatorilor și să promoveze beneficiile creșterii albinelor în mediul urban – activitate care se bucură deja de o adevărată tradiție în marile orașe ale lumii. Totodată este și o oportunitate de a sprijini apicultorii din jurul Bucureștiului și de a promova mierea și produsele din stup.

Micul târg de apicultură urbană, printre gâze și flori de toamnă” de duminică, 7 octombrie, este deschis tuturor iubitorilor de natură dornici să afle cum pot da o mână de ajutor pentru protejarea polenizatorilor, în general, și a albinelor, în special.

Acțiunea face parte din proiectul ”Călătorie în stup”, implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești și finanțat de Lidl România prin programul Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Proiectul a pornit de la necesitatea de a promova rolul PNV în susținerea unei populații sănătoase de insecte polenizatoare, în condițiile în care acestea înregistrează un declin continuu. Conform Forumului Habitatelor Europene, pierderea și degradarea habitatelor, cauzată în principal de intensificarea agriculturii, este un factor important care a determinat declinul polenizatorilor. În ultimii 20 de ani, folosirea excesivă a pesticidelor a devenit un alt factor major.

În timp ce orașele cresc, zonele naturale se restrâng. În aceste condiții, devine din ce în ce mai relevantă gestionarea spațiului urban ca habitat important pentru insectele polenizatoare. PNV își asumă rolul de “hub polenizator”, prin asigurarea unui mediu natural sănătos de care beneficiază și locuitorii orașului și orașul însuși.


Despre Lidl

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.


Despre Asociația Parcul Natural Văcărești

Asociația Parcul Natural Văcărești este în prezent administratorul Parcului Natural Văcărești și își desfășoară activitățile în concordanță cu trei direcții majore: cercetarea și monitorizarea speciilor de plante și animale din parc și a legăturii acestora cu mediul natural; educația pentru natură și arii protejate; turismul și recreerea în acord cu principiile protecției naturii.

Informații suplimentare: Nicoleta Marin, Administrația Parcului Natural Văcărești, 0727 748353.

Concert Wolfheart in Quantic
Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 1 decembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9726 RON
GBP 1 x GBP = 5,7463 RON
USD 1 x USD = 4,5313 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 1 decembrie 2023

Acum la Bucureşti
7 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner