Paolo Profeti European Collective lansează albumul “Waiting for Bucharest”

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Paolo Profeti European Collective lansează albumul “Waiting for Bucharest”

În data de 12 decembrie 2015, de la ora 21:00, clubul Jazz Pong din Bucureşti, va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente jazz ale anului: concertul de lansare al albumului “Waiting for Bucharest” semnat de Paolo Profeti European Collective. Biletele costă 20 RON, în presale pe www.bilet.ro şi 30 RON în seara evenimentului.

Concertul de la Jazz Pong încheie turneul de lansare a albumului ”Waiting for Bucharest”. Colectivul a vizitat deja Târgu Mureş, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Suceava, participând recent şi la Transilvania Jazz Festival.

Paolo Profeti - Poza de grupConceput ca un sextet de excelenţă, colectivul este compus dintr-o secţie ritmică bine consolidată, formată din unii dintre cei mai apreciaţi muzicieni italieni, care lucrează deja împreună de mai mulţi ani (Davide Incorvaia – pian, Cristiano Da Ros – contrabas şi Alessandro Rossi – tobe) şi din excepţionali muzicieni români: chitaristul Sorin Romanescu şi trombonistul Florian Radu. La Jazz Pong, concertul vă va fi oferit într-o formulă restrânsă, dar selectă, a colectivului: Paolo Profeti – saxofon, Florian Radu – trombon, Sorin Romanescu – chitară, Cristiano Da Ros – contrabas și Alessandro Rossi – tobe.

Produs de casa de discuri Fiver House Records, albumul a fost înregistrat în luna martie 2015 alături de invitaţii Cristian Soleanu şi Bucharest Jazz Orchestra. Compoziţiile sunt inspirate dintr-un univers de referinţă amplu: cel al tradiţiei europene; ca exemplu – prima parte a piesei Waiting for Bucharest, sau Sisli Camii – piesă de inspiraţie mediteraneană (să nu uităm că Paolo este de origine siciliană), ori Danza nel Mondo – care aminteşte de muzica populară italiană dar şi de matricea Coltrane-iană, ca în Sguardo Sospeso sau în ultima secţiune din Waiting for Bucharest, dar şi de sonorităţi de genul Billy Strayhorn, de exemplu – balada  Lost Eyes in Wonderland. Totul este îmbogăţit considerabil şi transformat surprinzător în concertele live.


Paolo Profeti a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu nota maximă şi Accademia Internazionale della Musica din Milano şi a participat pentru o scurtă perioadă la cursurile CMDL (Centre des Musiques Didier Lockwood) din Dammarie-Lès-Lys (Paris, France). A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri.

A cântat mai mulţi ani în Civica Jazz Band, sub bagheta lui Enrico Intra. A colaborat, de asemenea, cu Time Percussion, un proiect al lui Tony Arco şi cu Contemporary Ensemble dirijat de Giovanni Falzone. Împreună cu cvintetul To Book A Rest al Camillei Battaglia, a ajuns în finala Barga Jazz Competition 2012. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. Pentru mai mulţi ani, Paolo a fost prim alto al Artchipel Orchestra, câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Împreună cu Artchipel Orchestra a înregistrat două albume, ”Never Odd Or Even” (2012) şi “Artchipel Plays Soft Machine” (2014). A colaborat de asemenea cu Mamud Band, una din cele mai importante trupe italiene afro-funk, al cărei album “Afro Future Funk” a fost lansat în 2013.

Bine inserat în scena românească de jazz, Paolo este membru al Bucharest Jazz Orchestra (“BJO”), condusă de trompetistul Sebastian Burneci, cu care a participat la Bucharest Jazz Festival 2014. BJO au lansat recent albumul “Povesti din Bucuresti” (Fiver House Records, 2015). Paolo cântă şi cu Big Band Radio, condus de Ionel Tudor şi colaborează, de asemenea, cu muzicieni de jazz consacraţi precum Mihai Iordache, George Natsis, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Nicolas Simion, sau Mircea Tiberian.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 22 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9771 RON
GBP 1 x GBP = 5,8883 RON
USD 1 x USD = 4,6535 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 22 iunie 2024

Acum la Bucureşti
22 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner