Phoenix –

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Phoenix –

Membrii formatiei Phoenix primesc titlul de “Cetateni de Onoare” ai Timisoarei inaintea concertului aniversar pe care trupa il va sustine alaturi de Filarmonica din Timisoara in 21 decembrie.

Cu aprobarea consilierilor locali, vor primi titlul de “Cetatean de Onoare”, Nicolae Covaci, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica, Claudiu Rotariu, Florin Bordeianu, Bela Kamocsa, Costin Petrescu, Gunther Reininger, Dorel Vintila Zaharia, Ioan Stefanovic si Josef Kappl.

Au dus prestigiul Timisoarei in lume

Premiul se acorda pentru “intreaga activitate si contributia lor la ridicarea prestigiului Timisoarei in lume”, se arata in proiectul de hotarare al consilierilor locali.

Formatia Phoenix a luat fiinta la Scoala medie nr. 2 din Timisoara, in 1961. Se numea initial “Sfintii”, iar dupa un an a devenit “Phoenix” . Primul mare succes l-a obtinut la Festivalul national al artei studentesti de la Iasi, Marele Premiu, Premiul Electrecord si Premiul special pentru compozitie si interpretare.

Au primit "Meritul Cultural in Grad de Cavaler

In anul 1992, sub titulatura SymPhoenix, formatia a inregistrat in Germania un album "de legatura intre vechiul si noul Phoenix": “Timisoara”. Trupa a sustinut un concert aniversar in noiembrie la Teatrul National, cu ocazia implinirii a 45 de ani de cariera.

Inainte de concertul de la Bucuresti, Josef Kappl, Nicu Covaci, Mani Neumann, Ionut Contras, Cristi Gram si Bogdan Bradu au primit Ordinul Meritul Cultural in Grad de Cavaler, in timp ce al saptelea membru al trupei, Ovidiu Lipan Tandarica, a fost ridicat in rang, cu Meritul Cultural in Grad de Ofiter, pentru ca primise anterior ordinul in grad de cavaler.

20 de albume la activ

Ultimul material discografic intitulat “ Baba Novac” lansat pe data de 21 octombrie 2005 la Sala Palatului a prilejuit si lansarea paginii oficiale de internet www.transsylvania-phoenix.net. Acesta este albumul cu numarul 20 din cariera trupei.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner