Plant si Krauss, vedetele Grammy

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Plant si Krauss, vedetele Grammy

Printre momentele emotionante ale serii s-a numarat tributul pentru Bo Diddley, la care au participat Mayer, B.B. King, Buddy Guy si Keith Urban, iar ceremonia s-a incheiat cu Stevie Wonder, care a incantat publicul cu piesa "All About the Love Again".

Marii castigatori ai premilor Grammy de anul acesta au fost Robert Plant si Alison Krauss. Cei doi au obtinut cinci premii, inclusiv cel pentru cel mai bun album al anului, pentru "Raising Sand". Piesele "Please Read the Letter" si "Rich Woman" au fost recompensate cu Grammy-ul pentru piesa anului si respectiv cea mai buna colaborare pop.

Potrivit Hollywood Reporter, albumul "Tha Carter III" al rapperului Lil Wayne a obtinut Grammy-ul pentru cel mai bun album rap al anului, acesta fiind doar unul din cele patru premii adjudecate de cantaret.

Ceilalti mari castigatori ai serii au fost Coldplay, cu trei premii, inclusiv pentru piesa "Viva La Vida", si pentru cel mai bun album rock al anului pentru "Viva La Vida or Death and All His Friends".

Adele a reusit sa obtina Grammy-ul pentru cel mai bun debut al anului, chiar daca printre contracandidati s-au numarat Jonas Brothers si Duffy.

Alte trofee au fost adjudecate de Jennifer Hudson, pentru cel mai bun album R&B al anului, Sugarland pentru cea mai buna interpretare country a unui duet sau grup, pentru piesa "Stay" si John Mayer pentru cea mai buna interpretare pop a piesei "Say".

Ceremonia de decernare a premiilor a fost deschisa de U2 cu piesa "Get on Your Boots" de pe ultimul lor album, urmati de Justin Timberlake, cel care i-a tinut locul Rihannei, dupa ce cantareata a amanat in ultimul moment participarea la Grammy-uri.

Chiar daca nici Chris Brown nu a participat la ceremonie, seara nu a fost lipsita de momente spectaculoase. Astfel, Coldplay a facut echipa cu Jay-Z pentru a interpreta piesele "Lost" si "Viva La Vida", iar castigatoarea premiului pentru cea mai buna interpretare country, Carrie Underwood, a cantat piesa pentru care a primit Grammy-ul, "Last Name".

Printre cele mai asteptate colaborari ale serii au fost cele dintre M.I.A., T.I.,Jay-Z, Lil Wayne si Kanye West pentru piesa "Swagga Like Us", cea dintre Paul McCartney si Dave Grohl de la Foo Fighters, pentru "I Saw Her Standing There", dar cea dintre Jonas Brothers si Stevie Wonder pentru "Superstition".

In plus, piesele "Stay" si "Chasing Pavements" au fost interpretate de Sugarland si Adele, iar T.I. si Justin Timberlake au facut echipa pentru piesa "Dead and Gone".

Ceremonia, care s-a desfasurat in Sala Staples din Los Angeles, a fost completata de Taylor Swift si Miley Cyrus, care au interpretat piesa "Fifteen", Kid Rock, Katy Perry si Radiohead.

Printre momentele emotionante ale serii s-au numarat tributul pentru Bo Diddley, la care au participat Mayer, B.B. King, Buddy Guy si Keith Urban; Lil Wayne si Robin Thicke au cantat pentru orasul american New Orleans, care inca se reface dupa uraganul Katrina, iar seara s-a incheiat cu Stevie Wonder, care a incantat audienta cu piesa "All About the Love Again".

Presedintele de la Recording Academy, Neil Portnow, a tinut sa aminteasca faptul ca noul presedinte al Americii, Barack Obama, detine doua premii Grammy pentru interpretarile audio dupa doua carti ale sale, si a mentionat ca va continua sa lupte pentru o mai buna legislatie in domeniul artei si culturii.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
11 °C

Ploaie moderată

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner