Porți deschise la Institutul Francez, cu ocazia sărbătorii de 80 de ani de la instalarea în clădirea de pe Dacia, 77

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Porți deschise la Institutul Francez, cu ocazia sărbătorii de 80 de ani de la instalarea în clădirea de pe Dacia, 77

Pe 2 noiembrie 2016, în intervalul orar 15:00-17:00, Institutul Francez din București își deschide porțile pentru a celebra 80 de ani petrecuți în incinta fostului hotel particular, construit de către arhitectul Oscar Maugsch, de pe bulevardul Dacia, numărul 77. În cadrul acestui eveniment, publicul este invitat să descopere povestea clădirii, simbol al prezenței culturale franceze pe teritoriul bucureștean.

Cu acest prilej, atrium-ul, mediateca și grădina Institutului Francez se vor metamorfoza în spații de creație artistică, astfel încât să ofere publicului prezent oportunitatea de a participa și de a lua parte la activități variate. Cele trei spații vor găzdui simultan demonstrații de artă urbană, expoziții de tablouri și de cărți, instalații sonore, precum și o emisiune de radio.

În momentul intrării în grădină, publicul va asista la o demonstrație de graffiti și de desen live, realizată de steet-artistul, autorul de benzi desenate și ilustratorul Alexandru Ciubotariu, cunoscut în rândul publicului larg sub apelativul „Pisica Pătrată”. După câțiva pași, publicul va fi invitat să ia parte la un atelier de inițiere în disciplina urbană Parkour, în cadrul căreia echilibrul și rapiditatea participanților vor fi puse la încercare.

Întrând în clădire, vizitatorul va fi descoperi unui spectacol inedit de circ și de acrobații, realizat de tinerii talentați din cadrul fundației Parada, înainte de a se îndrepta spre mediatecă, pentru a vizita o expoziție de cărți menită să prezinte istoria vie a Institutului, de la înfințarea sa.

Urcând scările impunătoare din mijlocul atrium-ului, publicul va redescoperi Bucureștiul prin intermediul expoziției de fotografie de stradă „Ruecarest”, cu lucrări ale fotografului Fred Fogherty; totodată, o instalație sonoră prin care actorul Bogdan Zamfir va citi scrisorile lui Roland Barthes către Philippe Rebeyrol, fost director al Institutului Francez în anii 40 va da viață spațiilor Institutului.

La etaj, el va asista la emisiunea specială realizată de Radio România Internațional cu ocazia acestui eveniment aniversar, în prezența directorului Institutului Francez din România, Christophe Gigaudaut, a directoarei delegate a Institutul Francez din București, Irina Petrescu și a autorului cărții București, bulevardul Dacia 77. O poveste franco-română, Richard Edwards.

Ieșind din incinta clădirii istorice, vizitatorul nu mai este doar un simplu spectator, ci devine martorul istoriei franco-române, printr-o legătură care străbate timpul.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9751 RON
GBP 1 x GBP = 5,8059 RON
USD 1 x USD = 4,5879 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner