SERBAREA BORȘULUI PESCĂRESC de la Jurilovca îi așteaptă pe localnici și turiști, la cea de-a VII-a ediție!

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » SERBAREA BORȘULUI PESCĂRESC de la Jurilovca îi așteaptă pe localnici și turiști, la cea de-a VII-a ediție!

Duminica, 10 septembrie 2017, Portul Turistic Jurilovca va fi atractia principala a localnicilor si turistilor pentru a sarbatori cea de-a VII-a editie a evenimentului SERBAREA BORSULUI PESCARESC, festival organizat sub patronajul Consiliului Judetean Jurilovca, judetul Tulcea.

Daca la editia de anul trecut au fost prezenti peste 12.000 de oaspeti, estimarile din acest an ale organizatorilor sunt mult mai mari, fiind asteptati deoportiva atat turisti din toata tara precum si de pe alte meleaguri, si bineinteles, cetateni din judetul Tulcea si din judetele limitrofe. Cei care vor alege sa treaca pragul serbarii borsului pescaresc vor beneficia de un program variat, concretizat intr-un adevarat regal a traditiilor locale si culinare, completat cu muzica artistilor autohtoni veritabili.

Incepand cu ora 12:00, vizitatorii se vor putea bucura de activitati ale Crecetasilor Marini, de plimbari cu caiacul sau ambarcatiuni pescaresti in Portul Jurilovca, putand gusta sau cumpara, de asemenea, produse artizanale si preparate locale, prezente la standurile expozitionale. Printre activitatile multiple cuprinse in programul celei de-a saptea editii a Serbarii Borsului Pescaresc, se numara si expozitia de fotografie ”Tinutul Jurilovca”, atelierele interactive pentru copii sau proiectia unei productii cinematografice.

Frumusetea costumelor traditionale dobrogene va fi prezentata in cadrul unei parade speciale, urmata de momente artistice reprezentative pentru etniile dobrogene si demonstratii culinare cu specific pescaresc.

Peste 300 de ceaune cu cel mai bun bors de peste din Delta Dunarii, gatit de 50 de pescari din Jurilovca, ii vor intampina pe vizitatorii Serbarii Borsului Pescaresc din acest an. Se vor folosi cel putin 5 tone de peste proaspat sau pastrat la fulgi de gheata, prin grija Federatiei Pescarilor din Delta Dunarii.

Incepand cu ora 18:00 trupa Zdob si Zdub, Zuralia Orchestra, Georgiana Maria Chirita si Radu Captari vor urca pe scena Portului Turistic Jurilovca pentru a incanta publicul cu cele mai recunoscute melodii, iar programul serii se va incheia cu un spectacol de foc de artificii fascinant.

 

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 24 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9729 RON
GBP 1 x GBP = 5,9082 RON
USD 1 x USD = 4,5749 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 iulie 2024

Acum la Bucureşti
27 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner