Site icon E-Zine

SOMS organizeaza a 3-a editie “Medical International Conference for Students”

Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza în perioada 19-22 aprilie 2018 cea de-a 3-a ediție a Medical International Conference for Students.

Evenimentul se va desfășura la Auditorium Pallady și la alte locații partenere congresului și va reuni și în acest an peste 800 de participanți ce vor avea posibilitatea să participe la numeroase workshop-uri și conferințe pe teme de actualitate, ținute de invitați veniți atât din țară cât și din străinătate, profesioniști în domeniile lor de activitate.

Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 19 aprilie 2018, începând cu ora 18:00, la Auditorium Pallady. În cadrul acesteia, domnul doctor Aubrey de Grey, cercetător gerontolog și co-fondator al fundației SENS, California, SUA, va vorbi despre medicina regenerativă și perspective asupra combaterii bolilor asociate cu îmbătrânirea, în conferința “Rejuvenation biotechnology – why age may soon cease to mean aging”.

Vineri, 20 aprilie, atenția participanților se va distribui la workshop-urile ce vor avea loc atât în locația centrală, Auditorium Pallady, cât și la Palatul Facultății de Medicină din București și la spitalele partenere.

Pentru o mai buna accesibilitate, toate conferințele vor fi ținute în locația principală în data de 21 aprilie, desfășurându-se simultan în mai multe săli. Printre invitați se numără Marvin E. Ament, profesor universitar de gastroenterologie pediatrică la David Geffen School of Medicine UCLA, Los Angeles, USA, Judith E.Brill, profesor universitar de anestezie și terapie intensivă pediatrică la David Geffen School of Medicine UCLA, Los Angeles, USA, Patrizia Paterlini-Bréchot, profesor de biologie moleculară și oncologie la Necker-Enfants Malades Faculté de Médecine, Descartes Université, Paris, Franța, Nicolas Villain, bursier în neurologie cognitivă și comportamentală la Pitié-Salpêtrière Hospital, Paris, France, Adam Watts, chirurg consultant în chirurgia membrului superior la Wrightington Hospital, Wigan, Lancashire, UK și profesor asociat la Manchester University, Manchester, UK.

De asemenea, în aceeași zi, studenții vor avea oportunitatea să prezinte rezultatele activității lor în cercetare în cadrul celor două sesiuni de prezentări orale, dar și în cadrul prezentării de postere.

Duminică, 22 aprilie, evenimentul se va încheia la Palatul Facultății de Medicină din București cu ceremonia de decernare a premiilor pentru prezentările susținute de studenți în ziua precedentă.


Despre SOMS

Fondată în 1987, SOMS (Scientific Organisation of Medical Students) este o asociație non-guvernamentală ce reunește studenții implicați în cercetare științifică. Astfel obiectivul principal este contribuția activă la construirea unei comunități de viitori medici bazată pe valorile pe care le promovăm: integritate, profesionalism și critică constructivă. Prin evenimentele organizate, MEDICS fiind evenimentul principal, SOMS dorește să încurajeze cercetarea științifică printre studenții mediciniști, să promoveze munca celor deja implicați și să prezinte cele mai noi informații cu temă medicală prin conferințe și workshop-uri destinate aprofundării riguroase a diverselor concepte medicale.

Detalii: www.soms-medics.com

Exit mobile version