St Patrick’s Day – a 4-a editie

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » St Patrick’s Day – a 4-a editie

Joi, 17 martie 2011 sunteti invitati in Centrul Istoric din Bucuresti (Selari) la a 4-a editie St.Patrick’s Day 2011 incepand cu ora 17:00.

"Leprechauns, castles, good luck and laughter
Lullabies, dreams, and love ever after.
Poems and songs with pipes and drums
A thousand welcomes when anyone comes."

Asa cum spune o celebra urare irlandeza, va invitam sa nu ratati un eveniment special organizat in cinstea Zilei Irlandei tocmai in Bucuresti!

Dupa succesul primelor editii din 2008, 2009 si 2010 pe data de 17 Martie 2011, un nou spectacol in aer liber de Ziua Irlandei "St. Patrick’s Day" va avea loc in Bucuresti, in centrul istoric al orasului (zona Selari-Franceza).

Chiar daca pare putin deplasata ideea ca niste romani sa dedice un spectacol Zilei Irlandei taman in Bucuresti, motivatia care sta la baza initierii acestui eveniment este una destul de convingatoare si simpla:

Ne place cultura irlandeza, buna dispozitie si spiritul transmise de cantecele si dansurile lor traditionale si nimeni n-o sa ne impiedice sa facem acest lucru cunoscut si in tara noastra natala care, la origini are multe in comun cu poporul irlandez. In plus, ritmurile populare irlandeze sunt foarte asemanatoare cu anumite ritmuri populare romanesti in special cele maramuresene. De aici a pornit si ideea de a introduce in repertoriul artistic conexiuni romano-irlandeze.

La fel ca in anii precedenti, cu ocazia acestui eveniment, scena amplasata special va fi impodobita cu baloane in tricolorul Irlandez: verde, alb si portocaliu. Pe parcursul dupa-amiezii, publicul este poftit sa se fotografieze cu spiridusii care vor anima piata, iar cei interesati se vor putea bucura de cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz. Incepand cu orele 17, pe scena vor urca dansatorii Irish Way care, alaturi de grupul Shannon vor sustine un moment live cu muzica si dansuri traditionale irlandeze sau chiar romano-irlandeze. In incheierea programului, trupa Blackbeers ne va descreti fruntile cu un show de Irish/Celtic rock & punk dedicat iubitorilor de bere neagra irlandeza. Nu vor lipsi nici concursurile cu premii care vor intari caracterul interactiv al spectacolului.

Ziua Nationala a Irlandei St. Patrick’s’ Day este sarbatorita anual in intreaga lume in data de 17 Martie. In marile orase ale lumii (New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale, urmate de concerte in aer liber si in bine cunoscutele pub-uri.

Evenimentul este sprijinit de GUINNESS in calitate de sponsor principal, Unirea Shopping Center, magazinul Irish Green si Sport Bar Cantina.

Parteneri media: SapteSeri, Metropotam.ro, E-Zine.ro, CalendarEvenimente.ro, RockOn.ro, BestMusic.ro, Let’sRock.ro, Port.ro, JurnalDeBucuresti.com & TravelAndStudyIreland.ro

Organizator: Asociatia Culturala Romano-Irlandeza .

Fie ca, trifoiul irlandez, sa aduca fiecaruia noroc !

Slainte!

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9763 RON
GBP 1 x GBP = 5,8158 RON
USD 1 x USD = 4,6625 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
6 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner