St.Patrick’s Day Open Air Celebrations 2015 – 8th edition

Prima pagină » Noutăţi » St.Patrick’s Day Open Air Celebrations 2015 – 8th edition

Leprechauns, castles, good luck and laughter
Lullabies, dreams, and love ever after.

Poems and songs with pipes and drums
A thousand welcomes when anyone comes.”

Ziua Nationala a Irlandei este celebrata anual in intreaga lume pe data de 17 Martie, in cinstea ocrotitorului Sfant Patrick. Oriunde exista o comunitate de irlandezi, dar mai ales in marile orase ale lumii

au loc parade fastuoase urmate de concerte in parcuri, sali de spectacole sau puburi cu specific irlandez.

     Incepand cu 2008 Asociatia Culturala Romano-Irlandeza a initiat organizarea anuala a Serbarii St. Patrick’s Day in aer liber, in capitala Romaniei, serbare ce a avut parte pana acum de o atentie deosebita atat din partea presei cat si a publicului. A 8-a editie programata pentru 15 martie 2015, orele 17.00, se va desfasura in centrul istoric al Bucurestiului, in zona Lipscani-BNR.

Ideea de a sarbatori Ziua Irlandei in Romania este initiata si pusa in practica de membrii Asociatiei Culturale Romano-Irlandeze, indragostiti de arta si cultura irlandeza. Presedintele acestei asociatii, Peter Moynahan, un roman cu radacini irlandeze, infiinteaza in 1999 prima trupa de muzica traditionala irlandeza lansata oficial pe piata muzicala din Romania. Motivatia care sta la baza organizarii acestui eveniment este una destul de convingatoare şi simpla: romanii si irlandezii au multe in comun iar acest lucru va fi cu siguranta demonstrat in cadrul spectacolului desfasurat pe durata a trei ore si dedicat schimbului intercultural romano-irlandez.

Astfel, o scena amplasata in centrul Bucurestiului va fi gazda unui numar impresionant de artisti romani, irlandezi si maghiari care impreuna vor sarbatori Ziua Irlandei cantand, dansand si evocand buna dispozitie si spiritul vesel atat de caracteristic irlandezilor si romanilor deopotriva.

La orele 16.00, in deschiderea propriu-zisa a spectacolului, artistii va invita sa va alaturati intr-o tinuta cat mai „verde” unei mici parade inedite ce va cutreiera stradutele principale ale Centrului Istoric in ritmuri inconfundabile de cimpoaie si tobe. Parada va avea ca punct de plecare piateta din spatele BNR si urmand traseul Smardan-Selari-Covaci-Lipscani se va intoarce la scena, ca un preambul al inceperii spectacolului propriu-zis. Pe tot parcursul dupa-amiezii, publicul este poftit să se fotografieze cu spiridusii care vor anima piata, iar cei dornici se vor putea bucura de cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz.

Incepand cu orele 17.00, pe scena va urca trupa de dans irlandez Irish Way urmata de un recital muzical cu Shannon Ceili Band. Menestrelii grupului Truverii va vor incanta cu piese irlandeze din cele mai stravechi timpuri, urmand ca The Sorted Session sa relanseze invitatia la dans alaturi de SteySha school of Irish dance. Recent infiintata formatie Jam Yard va interpreta cateva piese folk irlandeze iar odata cu lasarea serii, scena va fi preluata de membrii grupului Ad-Hoc. Deja o prezenta cunoscuta pentru iubitorii muzicii irlandeze, trupa Blackbeers va zgudui piateta in ritmuri de Rock-Celtic iar programul artistic se va incheia cu un recital de muzica medieval-celtica interpretata intr-o forma inedita cu cimpoaie, tobe si instrumente arhaice sustinut de trupa Bordo Sarkany din Ungaria (trupa care va conduce si parada din deschiderea spectacolului).

Incepand cu orele 21.00, petrecerea va continua cu jam-session si open mic in St. Patrick Pub, unde sunteti invitati sa degustati din atmosfera atat de specifica unui pub irlandez.

Asadar va invitam sa fiti irlandezi pentru o zi si sa va alaturati celui mai verde spectacol, dedicat zilei Irlandei.

Organizatori: ASOCIATIA CULTURALA ROMANO-IRLANDEZA

Evenimentul este sprijinit de GUINNESS în calitate de sponsor principal, Unirea Shopping Center si magazinul Irish Green.

Partener logistic:Sound Divison

Parteneri media: Calendar Evenimente, ClickZoomBytes, E-zine, Let’sRock, Maximum Rock, Metropotam.ro, Metalhead, Port.ro, Orasul Vechi, SapteSeri, Zile si Nopti.

 

Fie ca trifoiul irlandez sa aduca noroc si in Romania!

Slainte!

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 14 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9714 RON
GBP 1 x GBP = 5,8281 RON
USD 1 x USD = 4,6645 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 14 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
27 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner