Teatrul Mic prezintă în premieră ”Deșteptarea Primăverii” – poem teatral rock

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Teatrul Mic prezintă în premieră ”Deșteptarea Primăverii” – poem teatral rock

Teatrul Mic deschide seria celor șase premiere din stagiunea 2016-2017 cu „Deșteptarea Primăverii”, un spectacol inedit în regia și scenografia lui Vlad Cristache.

Muzica originală & versuri: Daniel `Rocca` Stoicea

Pe toată durata spectacolului, trupa FiRMA va interpreta live o coloană sonoră (muzică și versuri) créată special pentru acest proiect nonconformist de către Daniel Rocca Stoicea.

„Deșteptarea Primăverii”  este primul spectacol pus în scenă la Teatrul Mic de când conducerea acestuia a fost preluată de către regizorul  și profesorul universitar Gelu Colceag.

Data oficială a premierei este 28 ianuarie 2016. Spectacolul se va juca în avanpremieră pe 26 și 27 ianuarie dar și duminică 29 ianuarie, de la orele 19:00.

Facebook event

Biletele vor fi puse în vânzare în avans la Casa de bilete a Teatrului Mic sau online pe www.bilet.ro.

Pentru mai multe informații despre următoarele reprezentații urmăriți:

www.facebook.com/desteptareaprimaverii

www.teatrulmic.ro

 TEASER VIDEO – ”Deșteptarea Primăverii” 

„Deșteptarea Primăverii” este o dramă satirică, fiind centrată pe”conflictul dintre generații” și contradicțiile interioare ale tinerilor, aruncând în aer norme, limite și secrete ale vârstei adolescentine. Tinerii visează la un paradis artificial care se opune universului adulților, se revoltă împotriva ipocriziei și a falselor valori în lipsa unor țeluri mai înalte sau a unui vis spre care să se îndrepte. Autorul Frank Wedekind însă, își caracteriza textul drept ”o reflectare luminoasă a vieții, în care am căutat să dau fiecărei scene tot umorul ei degajat, care se putea obține”.

<< „Deșteptarea primăverii” este un spectacol ca o rană vie. Vorbește despre revoluția sexuală a unor adolescenți, despre momentul acela în care un copil simte că nu-și mai recunoaște propriul corp sau propriile senzații sexuale, nu mai știe cine este și caută să își găsească o identitate. Spectacolul este gândit ca un eveniment în care angst-ul adolescentin sună ca un soundtrack rock, compus de Daniel Rocca de la trupa FiRMA. E un spectacol al unei generații pierdute.>> spune Vlad Cristache.

Abordarea nonconformistă a textului lui Frank Wedekind de către tânărul regizor se îmbină perfect cu faptul că trupa FiRMA spărgea tiparele și redefinea standardele scenei muzicale românești de la începutul anilor 2000, cu piese și materiale video foarte apreciate chiar și la nivel internațional.

“Deșteptarea primăverii”, reunește pe scenă o echipă de actori tineri cu nume consacrate precum Gheorghe Vișu sau Mihaela Rădescu, într-o abordare proaspătă și complexă specifică regizorului Vlad Cristache.

“Eu am privit copilăria și adolescența în multe dintre spectacolele mele, rezonez foarte bine cu această perioadă, care mi se pare cea mai importantă etapă a vieții. Spectacolul ”Deșteptarea Primăverii” vorbește despre o societate care exclude libertatea. Ca tânăr, ești atât de mult bătut la cap de toată lumea, de profesori, de părinți, încât ai niște repere clare în care trebuie să te încadrezi, în care să îți încadrezi viața, numai că ce se întâmplă cu tine nu poate fi încadrat în nimic… Și atunci practic te simți constrâns într-un moment în care tu ești vulnerabil, nu știi ce se întâmplă cu tine, iar asta poate da naștere unei tragedii”, spune regizorul Vlad Cristache.

Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind

Traducerea: Victor Scoradeț

Regia și scenografia: Vlad Cristache

Muzica originală & versuri: Daniel `Rocca` Stoicea

Lighting Design: Iulian Bălțătescu

Asistent de regie: Teodora Petre

Distribuție:

 • Melchior/Georg – Ionuț Vișan/Alexandru Voicu
 • Wendla – Alina Rotaru/ Silvana Mihai
 • Moritz/Otto – Rareș Florin Stoica/ George Albert Costea
 • Ilse/Thea – Aida Economu/ Alina Petrică
 • Martha – Andreea Alexandrescu
 • Hanschen Rilow- Robert – Marian Olteanu/ Cezar Grumăzescu
 • Ernst/ Lammermeier – Silviu Debu/ Răzvan Krem Alexe
 • Rectorul Sonnenstich/ Omul cu Mască – Gheorghe Vișu
 • Gabor/ Habebald – Gabi Costin
 • Gabor – Mihaela Rădescu
 • Bergmann – Liliana Pană
 • Knuppeldick/ Pastorul Kahlbauch – Petre Moraru
 • Zungenschlag/ Dl. Stiefel – Avram Birau
 • Fliegentod/ Dr. Von Brausepulver – Ion Lupu
 • Daniel “Rocca” Stoicea (voce/chitară FiRMA)
 • Sorin Erhan (chitară bas /FiRMA)
 • Adrian Coman (chitară /FiRMA)
 • “Barbuță” C-tin Bărbășelu (percuție/ FiRMA)

Vlad Cristache este unul dintre tinerii regizori care s-a făcut rapid remarcat în teatrul românesc prin spectacole precum „Peer Gynt” după Henrik Ibsen sau „The History Boys” de Alan Bennett. A fost nominalizat la „Premiul UNITER pentru Debut” pentru „Peer Gynt”, iar spectacolele sale se regăsesc frecvent în programul festivalurilor importante din România, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Festivalul Național de Teatru.

Parteneri media: Radio Guerrilla, GoldFM, TANANANA, Radio Seven, ROCK FM , Smart FM, Radio România Cultural, rfi Romania, Eclecticfm.ro, Radio BucureștiFM, Romanian Rock Radio, Radio Trib, RadioIndieGen.ro, ȘapteSeriZile si Nopti, Romania Libera, Adevărul, Jurnalul NaționalSUNETEDecât o Revistă, BeWhere, Arte și Meserii, Ziarul Studențesc Carevasăzică, IQads, Feeder, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Unsitedemuzica.ro, Mahmur.info, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.roAnyplace.ro, iConcert.ro, Orasulm.eu, JurnalRock, RockOutRockstage.ro, MaximumRock, Metalhead.ro, alternativ.ro, muzicabuna.ro, studentie.ro,  , sub25.ro, subAsfalt.ro121.ro, kudika.ro, getlokal.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.roafterhours.ro, vinsieu.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro, RoEvents, InYourPocket, cooperativaurbana.ro.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 22 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9771 RON
GBP 1 x GBP = 5,8883 RON
USD 1 x USD = 4,6535 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 22 iunie 2024

Acum la Bucureşti
22 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner