Tradati in dragoste, in vizorul CNA

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Tradati in dragoste, in vizorul CNA

Forul ameninta cu amenzi grele postul Prima TV.

Emisiunea “Tradati in dragoste” a intrat iar in colimatorul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), dupa ce, in editia de luni seara, in program au intrat si imagini cu un act sexual real, lucru specificat de Ernest, prezentatorul emisiunii.

De cele mai multe ori, emisiunea se bazeaza pe reconstituiri cu actori de ocazie, dar, potrivit unui comunicat CNA, luni seara ar fi fost difuzate imagini reale. Pana la inchiderea editiei, reprezentantii Prima TV nu au putut fi contactati.

Incalcari multiple

“Tradati in dragoste” incalca, potrivit CNA, mai multe norme de reglementare in audiovizual, printre care dispozitiile privind protectia copilului.

“”Tradati in dragoste” este difuzata la o ora de maxima audienta, cu semnul de avertizare 12, postul clasificand-o, deci, ca productie audiovizuala interzisa copiilor sub 12 ani”, considera CNA.

“Emisiunea trebuie difuzata dupa ora 22.00, cu semnul de avertizare 15, din cauza violentelor de limbaj, a violentei fizice si a frecventelor scene sexuale”, se arata in comunicatul institutiei.

Actul sexual difuzat luni este considerat “un fapt extrem de grav”. “Constituie o incalcare flagranta a art. 39 din Legea nr. 504/2002 care interzice difuzarea de programe cu continut pornografic”, spune CNA.

Totodata, se invoca dispozitii care interzic posturilor de televiziune aflate sub jurisdictia Romaniei sa difuzeze emisiuni audiovizuale in care se prezinta un act sexual real, indiferent de modalitatea de filmare. Gravitatea abaterii este sporita si de ora de difuzare a emisiunii, intr-un interval neprotejat, de maxima audienta.

Emisiunea si amenda

Aflat in prezent in incapacitate de functionare, din lipsa de cvorum, CNA anunta un raport detaliat de monitorizare a acestei emisiuni care va fi discutat in proxima sedinta a Consiliului, cand se va cere sanctionarea fiecarei editii.

CNA atrage atentia ca, in luna iunie, in cadrul unei intalniri cu membrii Consiliului, reprezentantii postului s-au angajat ca, incepand din luna septembrie, odata cu reluarea emisiunii “Tradati in dragoste”, sa avertizeze publicul, la inceputul fiecarui episod, cu privire la faptul ca personajele sunt fictive, iar la sfarsit sa deruleze genericul cu numele celor care au interpretat rolurile personajelor din emisiune.

CNA avertizeaza postul Prima TV ca, “in cazul in care nu va intra in legalitate, sunt indeplinite toate conditiile prevazute de lege pentru ca postul sa primeasca cele mai severe sanctiuni”.

Sursa: Cinematex (www.cinematex.ro)

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9749 RON
GBP 1 x GBP = 5,9053 RON
USD 1 x USD = 4,5873 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iulie 2024

Acum la Bucureşti
25 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner