„Viața în verde”: dezvoltarea durabilă vazută prin ochii copiilor

Concursul de desene „Viața în verde” a reunit peste 70 de copii între 8 și 14 ani, în cadrul a două ateliere organizate în mediateca Institutului Francez din București, cu scopul de a reflecta asupra conceptului de „oraș verde”. Astfel, participanții au răspuns prin desenele lor la următoarea întrebare: „Cum v-ați imagina cartierul cu mai multă natură și mai puțin poluat?”

Acest proiect face parte din parteneriatul cu ENGIE inițiat în 2015, cu ocazia Conferinței ONU privind Schimbările Climatice – COP21 din Paris. Obiectivul acestei colaborări este sensibilizarea opiniei publice în legatură cu provocările legate de dezvoltarea durabilă. În acest an, proiectul a luat o altă amploare, datorită parteneriatelor cu Caran d’Ache și asociația ASUR, ceea ce a condus la crearea unei sinergii între actori din mediul afacerilor, asociativ și instituțional.

Toți partenerii mobilizați în cadrul acestei acțiuni s-au implicat cu scopul de a încuraja soluții concrete la nivel local: asociația ASUR a însoțit atelierele de desen printr-o prezentare pe tematica protecției mediului, în timp ce Caran d’Ache a oferit produsele pentru desen și premiile acordate câștigătorilor.

Juriul s-a reunit pentru a desemna 8 câștigători: trei pentru fiecare din categoriile 8-11 ani și 12-14 ani, precum și două mențiuni speciale. O festivitate de premiere s-a desfășurat joi 9 martie, în prezența partenerilor și a participanților, care au fost primit cărți poștale care ilustrează desenele.

O expozitie care prezintă toate desenele participante la concurs poate fi vizitată în atrium-ul Institutului Francez din București până pe 26 martie 2017, după care ele vor fi preluate de spațiul creativ Caran d’Ache.

Concursul „Viața în verde” a fost organizat de Institutul Francez din București cu susținerea ENGIE, în parteneriat cu Caran d’Ache Romania, asociația ASUR și RFI Romania.


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp

Alte articole