A mai ramas o luna pana la Balkanik! Festival. Ultimele abonamente early bird si noi trupe confirmate

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » A mai ramas o luna pana la Balkanik! Festival. Ultimele abonamente early bird si noi trupe confirmate

Vineri, 15 august 2014, este ultima zi în care mai pot fi cumpărate abonamente la preț special la cea de-a patra ediție Balkanik! Festival, organizat la Grădina Uranus din București, în perioada 12-14 septembrie. Astfel, prețul abonamentelor pentru cele trei zile de festival este de 98 de lei, iar după 15 august, acestea vor costa 130 de lei.

7 trupe vor lua cu asalt Grădina Uranus, amenajată special pentru Balkanik! Festival, iar evenimentul va fi marcat de multe prezențe în premieră pentru România și artiști care se află în turneu cu albumele proaspăt lansate. Line up-ul include show-uri explosive, în care muzica balcanică fuzionează cu sound-uri electronice și psihedelice: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) și Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) sunt “capete de afiș” și promit să satisfacă chiar și cele mai excentrice gusturi. Tot în premieră, Django Lassi (DE) și Caci Vorba (PL) vor face Bucureștiul să danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de electro-gypsy swingcore și gypsy fusion.

 

Evenimentul reprezintă şi revenirea în ţară a unor artişti iubiți care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice. Printre ei se numără trupa proaspăt confirmată, Mahala Rai Banda (RO). “The Independent” scria în publicația online despre lăutarii de la Mahala Rai Banda: “Excelenta muzică țigănească românească a renăscut plecând din două sate: Clejani, care a trimis în lume Taraful Haiducilor și satul Zece Prăjini, de unde a răsărit Fanfara Ciocârlia. Mahala Rai Banda este o fuziune între cele două sate, cu riffuri minunate de trompetă, saxofon, trombon și voci sălbatice”. Kottarashky & The Rain Dogs (BG) a fost revelația de la ediția de anul trecut și se numără printre artiștii inovativi care au pus vocile lăutarilor din satele bulgărești pe ceea ce ei numesc Balkan-psychedelic.

 

Balkan Taksim (RO) este un proiect muzical foarte nou, ce își trage seva din folclorul balcanic și urcă pentru prima dată pe scena unui festival. Piese din Serbia, Macedonia, Turcia, instrumentele de suflat și percuția imprimă fiecărui concert o atmosferă de nuntă suprarealistă.

Abonamentele pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo şi reteaua librariilor Cărtureşti și Humanitas și de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau în sistem print at home, de pe easytickets.ro.

Festivalul este organizat de Asociația Culturală Metropolis, care se aşteaptă ca pe parcursul celor 3 zile și trei nopți la Grădina Uranus să fie prezenţi în jur de 12.000 de fani ai muzicii și culturii balcanice şi nu numai.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
11 °C

Ploaie moderată

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner