ARTmania Festival prezent la Midgardsblot Metal Festival

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » ARTmania Festival prezent la Midgardsblot Metal Festival

ARTmania Festival se pregătește să aducă o notă distinctivă la cea de-a noua ediție a Midgardsblot Metal Festival, eveniment muzical de referință din Norvegia, care va avea loc între 16 și 19 august 2023.

Încă de la prima ediție  începând din 2015, Midgardsblot Metal Festival este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare care aduce împreună patrimoniul vikingilor și puterea muzicii heavy metal.

Într-o încântătoare locație, Midgard Viking Center, situată în pitoreasca zonă din apropierea localității Borre, acest festival oferă participanților o călătorie captivantă intr-un spatiu eclectic, care imbina istoria cu contemporanul prin prisma muzicii rock și a tradițiilor vikingilor.

În cadrul proiectului „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural”, inițiată de ARTmania Events împreună cu Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival, Echipa ARTmania Festival va primi acces în culisele Midgardsblot Metal Festival prin intermediul unui program de schimb de experiență, învățând din metodele și perspectivele norvegiene în organizarea unui eveniment muzical de anvergură. Această oportunitate unică oferă echipelor participante un mediu propice pentru schimbul de idei și dezvoltarea continuă a industriei culturale și muzicale.

În cadrul acestui parteneriat, ARTmania Festival va prezenta proiectul „The Deep Sound of Maramureş” la Midgardsblot Festival. Această inițiativă trans-disciplinară urmărește să revitalizeze și să promoveze culturile și tradițiile românești vechi, cu un focus special pe specificul maramureșean și românesc. Prin intermediul unei abordări audio-vizuale contemporane, acest proiect se străduiește să păstreze și să propage moștenirea culturală a regiunii, aducând elementele de identitate maramureșeană în lumina modernității.

Coordonat de antropologul, compozitorul și muzicianul experimentalist Peter Gate, „The Deep Sound of Maramureş” aduce o viziune hibridă interdisciplinară care reinterpretează sunetele și ritmurile tradiționale maramureșene prin intermediul mijloacelor digitale experimentale. Această explorare muzicală neconvențională aduce un suflu nou sunetelor naturii, găsindu-și loc în contextul muzicii contemporane și oferind o perspectivă unică asupra valorilor culturale.

ARTmania Festival își asumă rolul de punte între tradiție și inovație, facilitând dialogul dintre culturi și promovând valorile artistice autentice. Acest parteneriat deschide noi orizonturi în industria culturală și muzicală, creând conexiuni profunde între diversele rădăcini culturale și exprimarea artistică contemporană.

Pentru mai multe informații despre ARTmania Festival și implicarea sa la Midgardsblot Metal Festival, vă rugăm să ne contactați la:

***

„Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni. 

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

***

ARTmania   Festival,   primul   festival   românesc   care   a   dezvoltat   în   România   ideea   de   îmbinare   dintre   artă   și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. 

Începând cu 2006, ARTmania   s-a   consacrat   drept   principal   promotor   regional   al   proiectelor   muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film. 

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.  

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8931 RON
USD 1 x USD = 4,6295 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iunie 2024

Acum la Bucureşti
22 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner