Au început înscrierile pentru primul program de mentorship dedicat femeilor din industria muzicală din Romania

Prima pagină » Cultură » Au început înscrierile pentru primul program de mentorship dedicat femeilor din industria muzicală din Romania

 

Până pe 18 aprilie, femeile aflate la începutul carierei lor în music business se pot înscrie gratuit la MEWEM (Mentorship Program for Women Entrepreneurs in Music Industry) – primul program de mentorat dedicat doamnelor și domnișoarelor din industria muzicală din Romania. 10 femei-lider din industria muzicală vor ghida 10 femei la început de drum timp de 3 luni, perioadă în care le vor oferi sprijin, informații, inspirație și vor împărtăși experiențe de învățare ingenioase.

 

Programul MEWEM este o premieră pentru industria muzicală din Romania și adresează o problemă frecventă din industriile culturale și creative –  subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este în continuare dominat de bărbați. Aceasta nu este o problemă specifică doar pieței muzicale românești – un studiu recent realizat de EBU Media Intelligence Service arată că femeile reprezintă doar 30% din întreaga forță de muncă din industria muzicală globală.

Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să dăm tonul unei schimbări care să echilibreze reprezentarea de gen în industriile creative și să încurajeze evoluția profesională a femeilor. Mentorii din program sunt femei cu poziții cheie în industria muzicală românească –  manageri de artiști sau de case de discuri, promoteri de festivaluri, specialiste în comunicare și artiste independente – care și-au construit carierele în ani de muncă și care vor oferi sfaturi și inspirație femeilor ce acum pășesc pe acest drum

declară Carina Sava, coordonatoarea proiectului si una dintre cei 10  mentori.

 

Mentorii programului MEWEM Romania vor fi:

  • Alina Manole – Artist independent
  • Anca Lupeș – Fondatoare Mastering the Music Business
  • Anamaria Hancu – Communications Manager INNA & Antonia
  • Carina Sava – Fondatoare și artist manager Watermelon Agency
  • Cristina Bazavan- Jurnalist, specialist în comunicare
  • Ioana Chereji – PR Manager UNTOLD & Neversea
  • Iulia Pop – Co-fondatoare & PR Manager Overground Music
  • Iulia PopoviciJurnalist, curator de arte performative
  • Laura Coroianu – Managing Partner EMAGIC
  • Olga Juverdeanu – CEO Global Records

Înscrierea în program este gratuită prin completarea formularului disponibil pe http://rawmusic.ro/mewem. Înscrierile se vor desfășura în perioada 1 martie – 18 aprilie 2021, iar numele celor 10 participante selecționate pentru participarea în proiect se vor anunța în data de 26 aprilie. Programul va consta în participarea la sesiuni one-to-one cu mentorii, la workshop-uri și întâlniri pe diverse teme legate de industria muzicală.

 

MEWEM Romania este organizat de Asociația RAW Music, co-finanțat prin programul Europa Creativă, susținut de Mastering the Music Business și Women in Music Romania.

 

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9692 RON
GBP 1 x GBP = 5,9059 RON
USD 1 x USD = 4,5468 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 iulie 2024

Acum la Bucureşti
31 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner