Au mai rămas patru zile până la „asaltul” rusesc asupra României

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Au mai rămas patru zile până la „asaltul” rusesc asupra României

Doar patru zile ne mai despart de unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale ale acestei toamne: aflat în premieră în România, Ansamblul Alexandrov va susține două spectacole de neuitat pentru publicul român: pe 8 octombrie 2016, la Constanța, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, iar pe 9 octombrie 2016, la Sala Palatului din București.

Pentru întâlnirea cu publicul român, Corul pregătește un recital de excepție, din care nu vor lipsi cele mai consacrate piese rusești (Kalinka, Războiul sfânt,  Katiușa) dar și o surpriză uriașă: reinterpretarea în varianta corală a celor mai cunoscute piese ale formațiilor Queen și The Beatles.

Interesul publicului român a fost pe măsura succesului de care se bucură celebrul Ansamblu la nivel european, astfel că biletele pentru cele două concerte se epuizează cu repeziciune.

Corul Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înfiinţării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roşii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ‘30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depăşise demult graniţele Uniunii Sovietice.

Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit pentru fineţea şi puritatea interpretării

muzicale academice, plină de emoţie, artă şi înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.

Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Alexandrov l-a adunat de-a lungul existenţei sale merită evidenţiate câteva realizări de excepţie: în anul 2004, Ansamblul a susţinut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea. În 2007, Ansamblul Alexandrov a „învins” N.A.T.O, printr-un recital de excepţie care a avut loc chiar la sediul Alianţei Nord Atlantice de la Bruxelles. În 2008, au fost aniversaţi 80 de ani de existenţă ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America.

Pentru acest eveniment au fost puse vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 250 lei;
Categoria 2 – 200 lei;
Categoria 3 – 150 lei;
Categoria 4 – 100 lei.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.bilet.ro, www.blt.ro, startickets  (http://www.startickets.ro/event.php?id=8125) și de la casele de bilete ale Sălii Palatului și ale Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Organizatori: Asociația Culturală Mall4Art și Centrul rus de Știință și Cultură Rossotrudnicestvo

Parteneri online: www.infomusic.ro // www.letsrock.ro // www.concerte-azi.ro // www.goingout.ro // www.iqool.ro // www.roportal.ro

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 22 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9771 RON
GBP 1 x GBP = 5,8883 RON
USD 1 x USD = 4,6535 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 22 iunie 2024

Acum la Bucureşti
27 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner