Balanescu Quartet serbeaza 10 ani de Maria T la Fratelli Studios

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Balanescu Quartet serbeaza 10 ani de Maria T la Fratelli Studios

La 10 ani de la lansarea in 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Balanescu Quartet revin la Bucuresti pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00 la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3.Urmand a sosi la Bucuresti in formula extinsa, alaturi de percutionistul Steve Arguelles si artistul vizual Klaus Obermaier, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Balanescu pregateste un spectacol audio/video complet, o calatorie unica in enigmaticul dar de familiarul univers al Mariei Tanase.

Lansat in anul 2005, „Maria T” a fost pentru Alexander Balanescu rodul unei incercari de apropiere fata de radacinile sale muzicale. Plecat de tanar sa studieze muzica la Ierusalim, Londra si New York, Balanescu– autocaracterizandu-se ca un „strain perpetuu” – a incercat dintotdeauna sa se re-conecteze la patrimoniul cultural al tarii noastre.

Balanescu Quartet – TurningWheels (Maria T, live)

„Intentia mea nu a fost sa fac transcrieri sau adaptari ale materialului popular, ci sa dezvolt un nou limbaj personal prin prisma propriei mele experiente muzicale – incercand sa nu tradez nicicum spiritul materialului-sursa”, explica Balanescu despre proiect. „Exista un fel de intalnire, un pod peste timp si peste diferentele culturale dintre lumea noastra si cea a Mariei Tanase. De aceea in unele locuri folosim inregistrari cu vocea ei peste muzica noastra live; ideea ca ne putem cumva intalni acum cu ajutorul tehnologiei mi se pare incantatoare”, continua artistul.

Concertul Maria T de pe 28 mai marcheaza, de asemenea, si re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music Romania, alaturi de alte trei albume din catalogul Balanescu QuartetPossessed (1992), Luminitza (1994) si soundtrack-ul Angels&Insects (1995).

Biletele la concert costa 65 de lei si sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe eventim .ro (http://goo.gl/vTU1NC). Exista de asemenea si un numar limitat de bilete VIP la 120 de lei care includ CD-ul Maria T re-editat de catre cvartet sub egida Universal Music Romania.

Balanescu Quartet
Alexander Balanescu – vioara
James Shenton – vioara
KatieWilkinson – viola
Nick Holland – violoncel

cu
Steve Arguelles – percutie
Klaus Obermaier – visuals

www.balanescu.com

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8931 RON
USD 1 x USD = 4,6295 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iunie 2024

Acum la Bucureşti
21 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner