Bucharest Science Festival – 27 septembrie – 1 octombrie 2017

Institutul Francez din București și Bucharest Science Festival, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România, se asociază și în acest an pentru a deschide ferestre spre lumea de mâine.

Pe 28 septembrie 2017, între orele 9:00 și 17:00, Institutul Francez și Grupul Renault invită publicul să descopere cele mai noi tehnologii în cadrul unui Creative LAB RTR. Vizitatorii vor putea să afle, între altele, cum funcționează o imprimantă 3D, un prototip de motor imprimat 3D sau ‘vehiculele robot’. În curtea Institutului se va afla și ZOE – automobilul electric conceput de Renault – care va putea fi privită îndeaproape de miercuri până duminică.

În data de 29 septembrie, de la ora 18.00 la ora 20.00, specialiști și public se întâlnesc în Atrium-ul Institutului Francez pentru a discuta despre ceea ce experții numesc revoluția industrială 4.0, ale cărei efecte încep deja să se facă simțite. Participanții vor analiza modalitățile prin care sistemele de învățământ se pot adapta la transformările radicale aflate în fața noastră.

În plus, pe toată durata festivalului, cerul și pământul vor fi mai aproape unul de celălalt datorită celor două expoziții oferite special pentru acest eveniment de către Cité des Sciences et de l’Industrie, un lieu Universcience de Paris – Agriculture : le numérique est dans le pré (Agricultura : digitalul este pe ogoare) și l’ISS : quel bilan scientifique ? (Stația Spațială Internațională : care e bilanțul ei științific?). În același timp, copia unui nano-satelit creat de compania AKKA va arăta rapiditatea evoluției tehnologiilor spațiale.

În paralel, școlari și liceeni vor participa la mai multe activități realizate în colaborare cu parteneri de prestigiu – Thales, Airbus Helicopters, Renault, Laboratorul de Robotica BRD Mindcraft, Centrul Integrat de Tehnologii Avansate cu Laser al Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației de la Măgurele.

Participarea Institutului Francez la Bucharest Science Festival este posibilă grație sprijinului financiar oferit de BRD Groupe Société Générale.

O conferință de presă, cu participarea unui reprezentant al Ambasadei Franței la București, va fi organizată în deschiderea festivalului – marți 26 septembrie, la ora 11, la Seneca Anticafe (Strada Arhitect Ion Mincu 1)

Bucharest Science Festival la Institutul Francez din București – între 27 septembrie și 1 octombrie 2017

Programul de vizitare al expozițiilor

Miercuri – vineri : 9.00 – 21.00

Sâmbătă : 10.00 – 15.00

Duminică : închis

Intrare liberă la toate evenimentele din program


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp

Alte articole