Bucium lanseaza videoclipul piesei „Codrule, Maria Ta”

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Bucium lanseaza videoclipul piesei „Codrule, Maria Ta”

Trupa Bucium lanseaza oficial videoclipul piesei „Codrule, Maria Ta”, apartinand celui mai nou album al formatiei – „Miorita”. Clipul face parte dintr-o trilogie vizuala care infatiseaza povesti concentrate pe acelasi personaj principal si poate fi considerat un prequel al videoclipului piesei „Frunza verde foi marunte”. Versurile melodiei devin astfel gandurile si visele eroului.

Construita pe o doina culeasa de Mihai Eminescu, „Codrule, Maria Ta” a fost prima piesa cu versuri de pe albumul conceptual „Miorita”. Procesul de scriere al muzicii a fost inceput de Andi Dumitrescu acum 20 de ani.

Pentru mine, ’Codrule, Maria Ta‘ este o poarta intre doua lumi, cu versuri simple, insa profunde, pline de intelesuri, esenta tematica a intregului album: marea trecere. Este un cantec plin de suflet, pe care il cantam deseori in concerte”, spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).

Pentru a completa povestea spusa de versuri, ne-am propus sa lansam trei videoclipuri ce sunt legate de acelasi fir epic”, comenteaza Cristi Raducanu (tobosar Bucium).

 

Trupa urmeaza sa lanseze si un al treilea videoclip, care promite sa completeze povestea construita si desfasurata in „Frunza verde foi marunte” si „Codrule, Maria Ta”. 

Credite:

– Trupa: Andi Dumitrescu (voce, chitare, instrumente de suflat), Alexa Nicolae Milea (vioara), Alex Pascu (bas), Mihai Balabas (vioara, SFX),  Cristi Raducanu (tobe), Robert Ardeleanu (bas), alaturi de care au colaborat Iulia Gheorghe (violoncel),  Corina Ciuplea (violoncel),  Andreea Retegan (viola).

– Mix & master: V.O. Pulver

– Actori: Alin Staicu, Bogdan Farcas

 

Despre album

„Miorita” este cel mai nou album al trupei Bucium si „sparge toate stereotipurile folk rock-ului, abandonand muzica saltareata in favoarea unei muzici introspective, complexe si foarte emotionale, atasand un sentiment puternic de familiaritate si nostalgie compozitiilor cu fond traditional” – The Intermission, februarie 2018.

 

Despre trupa

Bucium este o trupa rock cu influente folk, ambiental si metal simfonic, caracterizata prin folosirea a doua viori alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, imbinand legendele si basmele romanesti cu o muzica introspectiva, spirituala, adusa intr-o nota contemporana.

 

Informatii utile:

Videoclipul piesei „Codrule, Maria ta”: https://www.youtube.com/watch?v=RXhFlu4YqLo

Albumul „Miorita”: www.bucium.com.ro/miorita/agregator

Despre Bucium:

https://buciumromania.bandcamp.com/music

facebook.com/bucium

https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucium_(formatie)

Trupa Bucium in concert:

Tulcea – 16 martie

Constanta – 17 martie

Bucuresti – 14 aprilie (club Fabrica)

Sibiu – 20 aprilie

Cluj – 21 aprilie

Baia Mare – 11 mai

Zalau – 12 mai

Iubim 2 roti Festival, Bucuresti – 25 mai

Rock Me Festival, Osica de Sus – 13 iulie

Evenimente Recomandate
Depeche Mode la Arena Nationala 2023
ARTmania 2023

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 25 martie 2023

EUR 1 x EUR= 4,9255 RON
GBP 1 x GBP= 5,6013 RON
USD 1 x USD= 4,5904 RON
Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 25 martie 2023

Acum la Bucureşti
20 °C
Nori împrăștiați
Vezi mai multe orașe →
Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner