Celebra soprană Susanna Rigacci transmite un mesaj publicului cu ocazia concertului de la Ateneul Român

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Celebra soprană Susanna Rigacci transmite un mesaj publicului cu ocazia concertului de la Ateneul Român

Ne mai despart opt luni de magnificul eveniment “Ennio Morricone. Muzică de Oscar”, care va avea loc pe data de 20 aprilie 2024, la Ateneul Român din Capitală.
Nerăbdarea iubitorilor lui Morricone este mare, iar îndrăgita soprană a compozitorului italian, Susanna Rigacci, a transmis un călduros mesaj publicului.

Buna, tuturor! A fost o deosebită plăcere să fiu in Bucureşti în luna mai. Atunci, am avut un concert minunat. Iar fantastica sală a Ateneului Român pe care o pastrez în inima şi abia astept să mă reintorc in Bucuresti, anul viitor. Va rog, ţineti minte: luna aprilie, ziua 20, va asteptam la Ateneul Român. Alăturaţi-vă! Vom avea un concert extraordinar!

Susanna Rigacci

Splendidul eveniment este un omagiu adus lui Ennio Morricone, orchestra interpretand o selecție fină a unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore ale marelui compozitor italian.

Muzica absolut încâtătoare și unică este imbogatită cu proiectii din filme, cu fotografii, dezvăluite în timpul concertului, si care contribuie la crearea unei imagini clare despre genialitatea lui Ennio Morricone.

Biletele sunt puse în vânzare via iabilet.ro si eventim.ro, la următoarele categorii de prețuri:

 • VIP: 629 lei;
 • Categoria I: 529 lei;
 • Categoria II: 429 lei;
 • Categoria III: 329 lei.

https://www.eventim.ro/ro/bilete/ennio-morricone-muzica-de-oscar-bucuresti-ateneul-roman-617063/event.html
https://www.iabilet.ro/bilete-ennio-morricone-muzica-de-oscar-87958/

Tracklistul concertului „Ennio Morricone. Muzica de Oscar. Faimoase coloane sonore” din luna mai 2023:

 • The Hateful Eight (2015, Quentin Tarantino);
 • Sand Fantasy: Saharan Dream (1990, Alberto Negrin), Mosè (1974, Gianfranco de Bosio), Angelica Depaoli;
 • Fantasy of Seduction: La Califfa (1970, Alberto Bevilacqua), Metti una sera a cena (1969, Giuseppe Patroni Griffi) – Angelica Depaoli;
 • Sacco e Vanzetti (1971, Giuliano Montaldo), The Ballad of Nick & Bart, Here’s To You – Angelica Depaoli;
 • Mission (1986, Roland Joffè), The Fall, Ethnic Time;
 • Sicilian medley – La piovra (1984, Damiano Damiani), The Sicilian Clan (1969 Henri Verneuil), Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto (1970, Elio Petri);
 • Suite Tornatore (Giuseppe Tornatore), The Legend of 1900 (1998), Nuovo cinema Paradiso (1988)
 • Once Upon a Time in America (1984, Sergio Leone);
 • A Fistful of Dollars (1964, Sergio Leone);
 • Once Upon a Time in the West (1968, Sergio Leone) – sprana Susanna Rigacci;
 • A Fistful of Dynamite (1971, Sergio Leone) – sprana Susanna Rigacci;
 • The Good, the Bad and the Ugly (1966, Sergio Leone), The Ecstasy of Gold – soprana Susanna Rigacci.

DESPRE ENNIO MORRICONE

Ennio Morricone (n.10 noiembrie 1928 – d. 06 iulie 2020) este unul dintre cei mai cunoscuți și mai influenți compozitori din istoria filmului, din toate timpurile. Versatilul compozitor, orchestrator, dirijor și trompetist a murit la vârsta de 91 de ani, contribuind cu muzică la peste 500 de filme și seriale.

Marele Ennio Morricone a compus multe dintre cele mai faimoase coloane sonore din lume. Filmografia sa include peste 70 de filme premiate, toate peliculele lui Sergio Leone de la “A Fistful of Dollars”, filmele lui Giuseppe Tornatore de la “Cinema Paradiso”, dar si pelicule ca: “The Battle of Algiers”, “Animal Trilogy”, “1900”, “Exorcist II”, “Days of Heaven”, “La Cage aux Folles I, II, III”, “Le Professionnel”, “Once Upon a Time in America”, “The Mission”, “The Untouchables”, “Mission to Mars”, “Bugsy”, “Disclosure”, “In the Line of Fire”, “Bulworth”, “Ripley’s Game” si “The Hateful Eight”.

Partitura sa pentru “The Good, the Bad and the Ugly” (1966) este considerată una dintre cele mai recunoscute și mai influente coloane sonore din istorie. A fost inclusa în Hall of Fame.

A mai colaborat cu reputati regizori, precum Sergio Corbucci, Duccio Tessari, Sergio Sollima, John Carpenter, Bernardo Bertolucci, Mauro Bolognini, Giuliano Montaldo, Roland Joffé, Roman Polanski și Henri Verneuil.
În 1977, Ennio Morricone a compus tema oficială pentru Cupa Mondială FIFA 1978. Si a continuat sa creeze inclusiv muzică pentru producții TV europene, precum “Marco Polo”, “La piovra”, “Nostromo”, “Fateless”, “Karol” și “En mai, fais ce qu’il te plait”.

Muzica lui Morricone a fost refolosită în seriale de televiziune, inclusiv “The Simpsons” și “The Sopranos”, și în multe filme, inclusiv “Inglourious Basterds” și “Django Unchained”.

Pe parcursul carierei sale, Morricone a compus muzica si pentru alti artisti, printre care: Paul Anka, Mina, Milva, Zucchero si Andrea Bocelli.

În anul 2007, a primit premiul de onoare al Academiei Americane de Film „pentru contribuțiile sale magnifice și multiple la arta muzicii de film”, fiind al doilea compozitor de muzică de film care primește acest premiu (după Alex North).

În 2016, Morricone este decernat cu primul său premiu Oscar, pentru partitura sa din filmul lui Quentin Tarantino „The Hateful Eight”.

Printre alte realizări ale sale se numără trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase BAFTA, zece David di Donatello, unsprezece Nastro d’Argento, două Premii de Film European, premiul de onoare Leul de Aur și premiul Polar Music Prize în 2010.

DESPRE ORCHESTRA LE MUSE

Orchestra ‘Le Muse’ va prezinta un concert în care vă veti bucura de cele mai cunoscute compoziții din povestea internațională a cinematografiei și scrise de inegalabilul compozitor Ennio Morricone.

„Le Muse” este un ansamblu instrumental feminin, alcătuit din muzicieni care s-au remarcat în cadrul celebrului grup „Rondò Veneziano”.

În proiectul „Ennio Morricone. Muzică de Oscar”, orchestra este compusă din muzicieni recunoscuți, pentru ca sonoritatea temelor originale propuse în cadrul concertului să fie reprezentată în cel mai bun mod. Vocalistă va fi Angelica Depaoli si invitata specială, celebra Susanna Rigacci.

Ansamblul este dirijat de maestrul Andrea Albertini. „Le Muse” a selectat din bogata operă a maestrului Morricone, alegând unele dintre cele mai faimoase coloane sonore din anii ’60 și până în prezent, inclusiv o secventa din celebrul serial “Caracatița” si coloana sonoră care a câștigat premiul Oscar, în 2016, “The Hateful Eight”.

Mai multe informatii:

 • Website: www.themusicofenniomorricone.com
 • Youtube: https://youtu.be/oYh1RmLUmLI
Celebra soprană Susanna Rigacci transmite un mesaj publicului cu ocazia concertului de la Ateneul Român
Evenimente Recomandate
Ciornă automată

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 24 septembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9675 RON
GBP 1 x GBP = 5,7134 RON
USD 1 x USD = 4,6709 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 septembrie 2023

Acum la Bucureşti
25 °C

Cer fragmentat

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner