Comunicat de presa: 2/3 Galeria organizeaza o expozitie de fotografie

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Comunicat de presa: 2/3 Galeria organizeaza o expozitie de fotografie

de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului

 o călătorie prezentată într-o expoziție inedită realizată în peste 33 de lucrări fotografice

 

“misterul este o categorie estetică… {acesta} este o mică mașinărie care fabrică analogii, care face posibilă recunoașterea gândului poetului în picioarele unui dansator, în faldul unui patrafir, în strălucirea unui candelabru…”

Jacques Rancier

 

Una dintre cele mai captivante expoziții din București va putea fi vizitată în perioada 10 decembrie – 9 ianuarie la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Vernisată vineri, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, expoziția fotografică intitulată de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământuluisemnată de artista Victoria Păunescu cuprinde peste 33 de lucrări fotografice, prezentând publicului o explorare poetică prin intermediul unei colecții de momente și imagini.

 

Expoziția reprezintă o incursiune fotografică despre locuri reale cioplite în timp, întipărite în memorie, impregnate pe retină și celuloid. La vernisaj, dar și pe tot parcursul expoziției sunt așteptați iubitorii de fotografie, pasionații de artă și frumos, și de asemenea cei care vor să descopere o altă lume printre fotografii, culori și stări.

 

De acolo de unde încă poți vedea curbura pământului, este un loc nici prea jos nici prea sus de unde simți briza mareei concomitent cu orbitoarea albețe a zăpezii în timpul unui răsărit de lună.”

declară Claudia Retegan – fondator și curator al 2/3 Galeria.

 

Fotografia unui portret de pe ecranul telefonului, muștele care într-o seară de vară par a fi licurici zburând în jurul felinarului, o familie de pescari navigându-și barca printre reflecțiile norilor la asfințit, sunt doar câteva cadre care invită publicul la o călătorie interioară vibrantă și pe alocuri melancolică.

 

Comunicat de presa: 2/3 Galeria organizeaza o expozitie de fotografie

 

 

“Mișcarea discretă a zborului aleator a porumbeilor este asociată cu fotografia unei naturi statice din bucătărie în care aglomerarea obiectelor metalice de la oale, ibric, sită, solnițe, grătar și cuțite mimează zborul dezorganizat prin distribuția ilogică a obiectelor. O stare de imponderabilitate marchează multe dintre fotografiile expoziției. Titlul <<de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului>> implică o stare de melancolie optimistă făcând aluzie la un loc care, deși distant, rămâne în continuare accesibil.” Claudia Retegan

 

Comunicat de presa: 2/3 Galeria organizeaza o expozitie de fotografie

 

Expoziția poate fi vizitată de vineri, 10 decembrie până duminică, 9 ianuarie, la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Programul de vizitare al expoziției este cuprins în intervalul orar 12.00 – 20.00.

Accesul la vernisaj dar și pe toată perioada expoziției și se face în baza certificatului verde.

 

Evenimentul este susținut de partenerul principal al expoziției ICCO Systems

vernisaj: vineri 10/12/2021 de la 17.00

vinul este oferit din partea casei de la DAVINO

 

Despre 2/3 Galeria:

2/3 Galeria este o galerie tânără de artă fondată în București ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spațiul expozițional a fost deschis pe 10 iunie în București, unde, în premieră pentru România au fost expuse lucrările artistului american John Divola.

 

 

Event Facebook:“de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământuluihttps://www.facebook.com/events/204484845205783

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 20 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9751 RON
GBP 1 x GBP = 5,8059 RON
USD 1 x USD = 4,5879 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 mai 2024

Acum la Bucureşti
21 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner