Concert de Crăciun – „Iarna” la Sala Radio

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Concert de Crăciun – „Iarna” la Sala Radio

Puritatea naiului întâlneşte rafinamentul muzicii de cameră. Naista româncă Andreea Chira şi Ansamblul austriac de coarde Kahlo prezintă lucrări celebre de Crăciun, în cadrul concertului „Iarna”, ce va avea loc miercuri, 11 decembrie 2019, ora 19.00, la Sala Radio (Strada General Berthelot, 60-64). Evenimentul este organizat de Ambasada Austriei la Bucureşti, Forumul Cultural Austriac Bucureşti şi Radio România Muzical, cu sprijinul Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Pentru acest concert, creaţii binecunoscute din repertoriile baroc, austriac şi românesc au fost retranscrise special pentru nai. Vor putea fi ascultate, într-o interpretare originală, piese de Georg F. Händel, Antonio Vivaldi, Johann S. Bach, Joseph Haydn, Jules Massenet, Antonin Dvořák şi mulţi alţii. Muzicienii au pregătit şi o surpriză – „Mica suită de colinde din Transilvania” de Constantin Arvinte, lucrare mai puţin cunoscută, dar şi un nou aranjament pentru faimoasa „Horă Staccato” de Grigoraş Dinicu.

Radio România Muzical va difuza selecțiuni din acest concert duminică, 22 decembrie, de la ora 13.00.


Despre Andreea Chira

Andreea Chira este originară din București, unde a învățat să cânte la nai la Liceul Dinu Lipatti, câștigând încă din școală mai multe concursuri și participând la numeroase turnee internaționale (Coreea de Sud, Franța, Portugalia,..). În 2012, s-a stabilit la Viena şi a început să cânte pentru Live Music Now, organizația Lordului Yehudi Menuhin. În această perioadă și-a dezvoltat repertoriul în direcția muzicii clasice. Andreea Chira a susținut prima reprezentație la Wiener Konzerthaus (foarte bine primită de public) în cadrul concertului de gală cu ocazia aniversării a 20 de ani de Live Music Now Austria, din octombrie 2017. Imediat după aceea a fost invitată de regretatul Claudio Scimone să cânte împreună cu I Solisti Veneti în cadrul Concertului de Crăciun de la Padova. Datorită succesului repurtat și al aprecierii reciproce, colaborarea cu această orchestră mai continuă și astăzi. Totodată, Andreea Chira cântă frecvent cu orchestre de cameră din Polonia, Cehia și România. La începutul lunii iulie 2019, ea a susținut un concert la Wuxi, China, iar în septembrie a realizat un turneu în Coreea de Sud.


Despre Ansamblul de coarde KAHLO

Ansamblul de coarde KAHLO a fost înființat în 2013. Numele său a fost inspirat de cel al Fridei Kahlo, marea artistă plastică mexicană, care a înfruntat cu o forţă neobişnuită numeroasele greutăţi pe care viaţa i le-a pus înainte, dar şi care a împletit în creația sa elemente tradiționale cu tehnici și teme contemporane. Primele succese notabile ale ansamblului au fost consemnate odată cu publicarea, în 2016, a albumului cu cvintetul de pian al lui Bruno Walter și cu concertul aferent de la Wiener Musikverein. Membrii ansamblului fac parte şi din alte orchestre prestigioase, precum cea a Operei de Stat din Viena, Tonkünstler-Orchester din Austria Inferioară, Vereinigte Bühnen Wien, sau Webern Kammerphilharmonie.

Ansamblul Kahlo înseamnă:

  • Julia BRUNNER, vioara I
  • Maria Ivanova BONEVA, vioara II
  • Sybille HÄUSLER, violă
  • Stephanie HUBER, violoncel
  • Davide SALOMONI, contrabas

Un Crăciun strălucitor cu un cadou muzical româno-austriac – Concertul de Crăciun „Iarna”, cu Andreea Chira și Ansamblul vienez Kahlo!

Biletele se găsesc în reţeaua www.bilete.ro – https://bit.ly/35veTjR
Informaţii în timp real – https://www.facebook.com/events/423664154972493/

Evenimente Recomandate
Ciornă automată

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 25 septembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9675 RON
GBP 1 x GBP = 5,7134 RON
USD 1 x USD = 4,6709 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 26 septembrie 2023

Acum la Bucureşti
19 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner