Concert Dhafer Youssef 4tet Birds Requiem la Sala Radio

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Concert Dhafer Youssef 4tet Birds Requiem la Sala Radio
Data Joi, 10 Aprilie 2014
Ora 17:00
Locatie Casa Radio – Sala Radio, Bucuresti, Romania
Adresa Str. General Berthelot nr. 60-64, sector 1

Twin Arts prezintă: Jazz Night OutDhafer Youssef 4tet Birds Requiem în concert la Sala Radio.

În Tunisia anilor ’70, micul Dhafer Youssef îşi construieşte singur propriul oud, un instrument muzical tradițional arab. La 19 ani ajunge la Viena unde îşi continuă studiile muzicale şi devine un virtuoz al acestui instrument, considerat strămoşul chitarei acustice.

10007423_699885076721127_5111179351338859908_n[1]Dacă m-aş fi născut în Africa aş fi bătut la tobe. Dacă eram din New York aş fi cântat la saxofon. Dar s-a întamplat să mă nasc în Tunisia, aşa că voi cânta la oud.

Captivat de jazz încă din copilărie, Dhafer Youssef duce sunetul local al instrumentului său într-un spațiu universal. Şi nu e singurul său instrument.

Vocea sa, care cândva răsuna din vârful unui minaret din oraşul natal, e acum purtată spre noi experimente contemporane. Au acompaniat-o, în diverse colaborări, artişti importanți precum Paolo Fresu, Nils-Petter Molvaer, Tigran Hamasyan, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Omar Sosa, Uri Caine, Jon Hassell sau Markus Stockhausen.

Nominalizat la Bbc Music Awards For World Music în 2006, artistul tunisian mărturiseşte că îşi imagineaza muzica sa ca pe o coloană sonoră a unui film personal, proiectat doar în imaginația sa, în care personajul principal este mereu în căutarea spiritului.

Pe 10 Aprilie 2014, Dhafer Youssef prezintă la Sala Radio al patrulea album, intitulat Birds Requiem, cel mai recent material discografic al său, la care a contribuit şi celebrul trompetist norvegian Nils Petter Molvaer.

Pe scena Sălii Radio din Bucureşti vor fi prezenţi:
Dhafer Youssef – Oud, Voce; Kristjan Randalu – Pian; Phil Donkin – Contrabas; Ferenc Neméth – Tobe.

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 80, 120, 140 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Concurs
Vă invităm să descoperiți filmul personal al lui Dhafer Youssef si mai de aproape. Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu artistul tunisian.

Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele Dvs. pe adresa office@twinarts.ro (subiect: meet & greet Dhafer Youssef).

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe paginile de Facebook Twin Arts şi Eventim.

Jazz Night Out este o platformă de evenimente şi socializare al cărei scop este promovarea concertelor de jazz şi blues, organizarea de workshopuri, audiții şi întâlniri cu artişti străini şi români.

https://www.youtube.com/watch?v=O3Nhzf2DW98#t=0
Detalii pe www.twinarts.ro

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9758 RON
GBP 1 x GBP = 5,7677 RON
USD 1 x USD = 4,6712 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 23 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
11 °C

Ploaie moderată

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner