Dan Liviu Cernat

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Dan Liviu Cernat

Dan Liviu Cernat este, la cei 20 de ani ai sai, unul dintre tinerii muzicieni romani familiarizati deja cu "lumea buna" a salilor de concerte din Londra.
A castigat o multime de premii in Romania si strainatate, iar acum studiaza viola cu profesorul Yuko Inoue la Royal Academy of Music din Londra, institutie muzicala la care a fost admis in urma unei sesiuni speciale, organizata doar pentru el. Dupa admitere, a reusit sa obtina o bursa in valoare de 14.000 de lire sterline pe an, care sa-i acopere cheltuielile de studiu.
De asemenea, tanarul mai beneficiaza de o bursa din partea Fundatiei "Ion Ratiu" si din partea Parliamentary Appeal for Romanian Children. Destinul sau muzical a cunoscut o turnura decisiva cand a intalnit-o pe baroneasa Emma Nicholson, cea care l-a ajutat sa ia contact cu cei de la Royal Academy.
Experienta londoneza l-a ajutat sa intre in circuitul marilor evenimente culturale europene, sustinand recitaluri in Romania, Suedia, Germania, Anglia si Scotia. Foarte importante pentru el sunt Recitalul de debut in Londra, la David Josefovitz Academy of Music (13 martie 2004), Recital in St. Dunstant in the West, Recitalul in cadrul zilei deschise a corzilor la Royal Academy of Music si colaborarea cu South Bank Simfonia.
Pentru vacanta de Craciun, Dan Liviu Cernat s-a reintors in Romania, la Alba Iulia, orasul in care a facut primii pasi in lumea sunetelor si unde a deprins dragostea pentru viola.

Sursa: <a href="http://www.romanialibera.ro" target=_blank>www.romanialibera.ro</a>

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 18 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9681 RON
GBP 1 x GBP = 5,9215 RON
USD 1 x USD = 4,5404 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 18 iulie 2024

Acum la Bucureşti
32 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner