DECCA BLACK PREZINTA MARIA RADUTU – “INSOMNIA”

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » DECCA BLACK PREZINTA MARIA RADUTU – “INSOMNIA”

Cunoscuta pianista de origine romana – Maria Radutu – a lansat, la Decca Black, cel de-al doilea album, intitulat “Insomnia”. Motivul din spatele numelui acestui album este unul cu adevarat fermecator. Inca de mica, Maria a fost nevoita sa calatoreasca pe distante lungi cu trenul, pe ruta Bucuresti – Viena – Paris. Sentimentul de necunoscut, de aventura si de neasteptat, o facea sa experimenteze acele multe ore in tren intr-un mod cu totul aparte. Intunericul adanc si abrupt si senzatia cum ca nu ar mai exista nimic in jurul ei reprezinta motivul pentru care albumul sau este intitulat “Insomnia”.

Hoinarind de mica prin cele doua lumi si obiceiurile lor, ale Europei de Est si Europei de Vest, artista a reusit sa-si formeze un fel de dubla identitate care a determinat si un stil propriu de interpretare. “Cred ca nu exista arta care sa exprime atat de multe precum muzica. Nevoia, dorul, dragostea, frica, euforia si depresia – suisurile si coborasurile vietii sunt exprimate in totalitate prin intermediul muzicii”, declara Maria. In “Insomnia” se regasesc cumva toate acestea. Stari de neliniste, dar si de speranta, minimalism nordic, acorduri provocatoare, compozitori din tote zonele musicale, precum Arvo Pärt si Skrjabin, Faure si Raynaldo Hahn, Jean Sibelius si Peteris Vasks, Christoph Cech si Margareta Ferek-Petric.

Cu o delicata atingere a clapelor, Maria Radutu reuseste sa armonizeze toate tensiunile acordurilor muzicale cu o usurinta greu de imaginat. Concertele artistei sunt un exemplu fascinant in care diverse tipologii de oamenii vibreaza la unison pe acorduri de pian, demonstrand-ne inca o data ca muzica este mai presus de orice.

Maria a copilarit in Bucuresti, inconjurata de membrii Orchestrei Nationale Romane, multi dintre ei fiindu-i vecini de cartier si a fost inca de mica un copil minune al pianului. Realizand inca de pe atunci talentul pe care il avea pentru muzica, nu a durat mult ca Maria sa participe la competitii locale sau nationale, sa apara la emisiuni si apoi sa plece la Viena pentru a-si fructifica acest extraordinar talent. Perioada de adaptare in mijlocul unui popor strain nu i-a fost usoara, insa Maria s-a concentrat pe muzica si pe tot ce ar putea sa-i ofere un oras ca Viena.

Diferentele de mentalitate dintre Europa de Est si cea de Vest au fost inlaturate rapid cu ajutorul pianului. Misticismul, poezia, si inainte de toate, muzica, au facut ca emotiile pe care Maria le avea in fata publicului sa fie stapanite. Numai prin intermediul acestor trairi, suntem cu adevarat in stare sa ne lasam cuprinsi de emotie si sa oferim publicului cea mai buna versiune a noastra.

Albumul “Insomnia” este disponibil atat in format fizic (CD & vinil), cat si in format digital: https://umusic.lnk.to/MariaRadutu-InsomniaNe

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 20 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9751 RON
GBP 1 x GBP = 5,8059 RON
USD 1 x USD = 4,5879 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 mai 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner