Def Jam Recordings a fost lansat oficial în România

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Def Jam Recordings a fost lansat oficial în România

Universal Music România a sărbătorit 50 ani de la apariția muzicii hip-hop în lume prin lansarea oficială a Def Jam Recordings România, casa de discuri dedicată muzicilor hip-hop, trap și R&B.
 La finalul lunii noiembrie a avut loc la MINA Museum din București petrecerea de lansare a Def Jam Recordings România, alături de numeroși artiști, influenceri, producători, creatori de conținut, presă, dar și fani ai genului muzical.
 Inspirat de New York, locul în care au luat naștere muzica și cultura hip-hop, decorul din muzeul MINA a condus invitații într-un spațiu imersiv, cu proiecții recreate din cultura vibrantă a metroului newyorkez, realizate exclusiv pentru a celebra lansarea casei de discuri, dar și cu un Wall of Fame cu toți artiștii locali ai casei de discuri, dar și cu unii dintre cei mai reprezentativi artiști la nivel internațional.
 
Def Jam Recordings România are, în prezent, un portofoliu de peste 30 de artiști, cu un catalog de peste 350 de melodii lansate într-un an calendaristic. Def Jam Recordings România este, în prezent, casa de discuri urbană de pe primul loc în topurile muzicale, numărând de-a lungul anului albume și track-uri care au debutat pe primul loc în topurile Apple Music sau Spotify, precum “8 Culcat” (Șatra B.E.N.Z.), “Cartea Junglei” & “NONCHALANT “Deluxe” (IDK) sau “CENTAUR” (Petre Stefan).
 
Petrecerea a început cu Grasu XXL, Creative Director Def Jam Recordings România, care a ținut un discurs despre muzică, despre anul 2023 și despre începuturile Def Jam Recordings în România.
Pe scenă au urcat BLANCO, OG Eastbull, Șatra B.E.N.Z., IDK, Aris & Edi pentru momente live cu unele dintre track-urile care au avut succes în 2023, printre care “Prietena Ta”, “Cleopatra”, “500 Bancnota”, piese care au ocupat primele locuri în topurile muzicale din România.

Def Jam Recordings a fost lansat oficial în România

 Printre invitați s-au numărat Guess Who, Tussin, Macanache, Alexandra Stan, Liviu Teodorescu, JUNO, Francis On My Mind, Alessiah, Cabral, Manuel Riva, Amalia Năstase, Bruja, Alex Bittman, Oana Matache, Paulina, Gojira, Adrian Despot.
 
Parteneri ai evenimentului au fost Becks, Hennessy, Pepsi, Red Bull și Sneaker Industry.
 
Fondată în 1984, Def Jam Recordings reprezintă epicentrul muzicii hip-hop de peste 35 de ani. Def Jam a început că label independent nonconformist, inspirat de cultură vibrantă a străzii din centrul orașului New York și de sunetul hip-hop emergent, inițiat de staruri emblematice precum LL Cool J, Slick Rick, The Beastie Boys și Public Enemy. În următoarele două decenii, Def Jam și-a stabilit dominația cu superstar-uri precum Jay-Z, DMX, Ja Rule, Method Man & Redman, Ludacris, Rihanna și Jeezy. Acum, la al patrulea deceniu, muzica și stilul de viață Def Jam au crescut într-o marcă globală – sinonimă cu creativitatea, calitatea și autenticitatea – cuprinzând o listă diversă de artiști precum Justin Bieber, Jeezy, 2 Chainz, Big Sean, Pusha T, LL Cool J, Jhene Aiko, Teyana Taylor, Jadakiss, Muni Long, Armani White și multe altele. Astăzi, pasiunea și angajamentul lui Def Jam față de cultură hip-hop se extinde și la nivel internațional. În întreaga lume, Def Jam continuă să fie cel mai recunoscut brand de hip-hop, lăudându-se cu cei mai mulți urmăritori a oricărei case de discuri majore pe toate platformele importante de social media

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9692 RON
GBP 1 x GBP = 5,9059 RON
USD 1 x USD = 4,5468 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 iulie 2024

Acum la Bucureşti
31 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner