DHG/Dodheimsgard (NOR) este al doilea headliner SoundArt Festival 2024

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » DHG/Dodheimsgard (NOR) este al doilea headliner SoundArt Festival 2024

Vizionarii DHG/Dodheimsgard din Norvegia confirma prezenta ca al doilea headliner de la SoundArt Festival 2024 la cea mai diversa editie de pana acum, pe 26 si pe 27 Aprilie in Quantic Club din Bucuresti. Pana au mai fost anuntate trupe precum Hexvessel (FIN), Earthship (GER), Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO)si Krishna (Malta).

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro:

  • Oferta abonament presale la 180 de lei + taxa la vedere
  • Abonament la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 200 de lei

DHG/Dødheimsgard (Norvegia) – avantgarde, industrial, black metal

Adevaratul varf de lance al avantgardismului norvegian vine pentru un show exclusiv in cadrul SoundArt Festival 2024. Trupa va concerta pentru prima data in Bucuresti in timp ce isi promoveaza noul album. Lansat in 2023, “Black Medium Current” surclaseaza calea trasata de mult laudatul “A Umbra Omega” din 2015 si confirma ca DHG inca se poate reinventa cu fiecare album nou.

Dødheimsgard s-a infiintat in 1994 de catre Vicotnik & Aldrahn. Incarnarea timpurie a trupei se inscrie stylistic in raw black metal cu momente melodice, iar pe albumul lor de debut il gasim si pe Fenriz din Darkthrone la bass, inainte ca otravurile unei combinatii mai avangardiste si schizofrenice sa inceapa sa se manifeste in sunetul trupei.

Din 1999 si pana in prezent, trupa a depasit granitele black metalului clasic norvegian si au dovedit cu o serie de 4 albume ca sunt una dintre cele mai creative si revolutionare forte din aria metalului extrem. Daca “666 International” este un album unde stilul industrial iese in fata, “Supervillian Outcast” din 2007 marcheaza unul dintre cele mai importante momente pentru metalul extrem, cat si experimental al deceniului.

Materialul prezinta un amestec de genuri imbinate perfect care arunca ascultatorul intr-o calatorie intunecata, intortocheata si psihedelica cu un sound atat tehnic, cat si modern. In locul lui Aldrahn, Mat “Kvohst” McNerney este vocalistul principal al albumului, inainte sa fondeze Hexvessel, celalalt headliner SoundArt Festival 2024.

“A Umbra Omega” se lanseaza in 2015 si prezinta un Dødheimsgard care nu se satura sa impinga limitele stilistice. Aldrahn revine pe acest album care contine monumentala compozitie “Aphelion Void”, o piesa ce poate fi considerata un “Echoes” modern.

In 2024, trupa revine cu “Black Medium Current”, album care ajunge in majoritatea top 10-urilor publicatiilor de metal internationale.

Asculta “Interstellar Nexus” de pe cel mai recent album:

https://youtu.be/z_RA5rlhyzU?si=raDrqiUbUQDTXnyo

Hexvessel (Finlanda) – forest folk, psychedelic, experimental

Hexvessel este o trupa fondata de vocalistul/compozitorul britanic, Mat Kvohst McNerney odata cu relocarea sa in Finlanda, in 2009. Stilul trupei este descris ca forest folk, desi inglobeaza o sumedenie de stiluri, de la folk, americana, psihedelic, experimental sau chiar influente black metal, pe cel mai recent material. Primul album, lansat de Svart Records in 2011, a fost mentionat in presa britanica ca fiind marcant pentru stilul de occult rock care scotea capul la suprafata in acea perioada.

No Holier Temple, al doilea album, a ridicat trupa pe noi culmi, aceasta fiind nominalizat la doua categorii la Emma Gala (echivalentul Grammy din Finlanda). Albumul a castigat doua premii Femma. Albumul a ajuns pe locul 20 in topurile finlandeze si a fost prezentat in multe topuri de final de an in 2012.

De-a lungul anilor trupa a sustinut o activitate live impresionanta cu show-uri la Ilosaari Festival si Provinssi Festival in Finlanda, Desertfest in UK, turnee europene in Germania, Polonia, Danemarca, Suedia, dar si cu repetate participari la Roadburn Festival in Olanda.

“Polar Veil”, noul album Hexvessel, a fost lansat in Septembrie 2023.

Earth Ship (Germania) – doom metal, sludge, stoner rock

Inca de la infiintarea trupei in 2010, EARTH SHIP din Berlin si-a construit o reputatie solida in domeniul scenei underground de stoner / doom / sludge ca una dintre cele mai necrutatoare si zgomotoase trupe live. Cu un amestec grozav de riff-uri sludgy, lead-uri bluesy, voci virulente si o doza masiva de groove, vocalistul Jan Oberg, alaturi de sotia sa Sabine (bass) si Sebastian Grimberg (tobe) au dus EARTH SHIP pe nenumarate scene precum Desertfest, Stoned From The Underground, Pelagic Fest dar si in turneu alaturi de Red Fang, Torche, Crowbar si Voivod.

Si in studio, trupa a avut o activitate prolifica: au lansat un total de 5 albume si doua EPuri.

Pana acum au mai confirmat prezenta si:

Gunshee (Romania) – instrumental progressive rock trio

Doomsday Astronaut (Romania) – instrumental progressive metal

Krishna (Malta) – post-metal/rock, stoner rock, doom metal

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 3 martie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9699 RON
GBP 1 x GBP = 5,8083 RON
USD 1 x USD = 4,5984 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 3 martie 2024

Acum la Bucureşti
12 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner