Din 27 ianuarie, in cinematografe: Odiseea – Povestea lui Jacques-Yves Cousteau, cu Lambert Wilson si Audrey Tautou

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Din 27 ianuarie, in cinematografe: Odiseea – Povestea lui Jacques-Yves Cousteau, cu Lambert Wilson si Audrey Tautou

Odiseea (2016), povestea celebrului explorator francez Jacques-Yves Cousteau, va avea premiera in cinematografele romanesti in 27 ianuarie 2017. Distribuit de Independenta Film.

In rolul lui Cousteau il veti recunoaste pe actorul Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Flawless, Babylon A.D., Of Gods and Men, Catwoman). Audrey Tautou (Amelie, The Da Vinci Code) va interpreta rolul lui Simone Cousteau, cea de-a doua sotie a exploratorului.

Filmul prezinta 30 de ani (perioada 1949 – 1979) din viata capitanului Jacques-Yves Cousteau, faimosul om de stiinta, explorator, inventator si cineast. Personaj extrem de carismatic si un bun lider de opinie, Cousteau nu a fost lipsit de defecte, in special in ceea ce priveste viata de familie.

Trailer RO: Facebook link

Fotografii, aici. (http://www.lodyssee-lefilm.com/presse/)

Parteneri ai lansarii filmului in Romania: GREENPEACE, TV5MONDE, Cinemagia, Bloguluotrava, Carturesti

Filmul este scris si regizat de Jerome Salle (scenaristul The Tourist) si este o ecranizare a cartii Capitaine de La Calypso, scris de Albert Falco si Yves Paccalet.

Durata: 2h 2min.

Filmarile pentru Odiseea / L’Odyssee au avut loc in locatii de pe intreg cuprinsul Globului: Croatia (insula Hvar), Africa de Sud, Antarctica, Ushuaia (Argentina), Brazilia, Bahamas si, evident, Franta.

Inventatorul Cousteau, nava Calypso si finantatorul Guinness

Jacques-Yves Cousteau s-a nascut pe 11 iunie 1910, in Franta. A fost ofiter in marina franceza, explorator al vietii subacvatice in domeniul oceanografiei, fotograf, producator de filme si inventator de aparate submarine. A fost casatorit de doua ori si a avut cate doi copii din fiecare casatorie. A murit in data de 25 iunie 1997, la Paris.

In 1943, la turnarea filmului Epave, Cousteau inventeaza, impreuna cu un inginer, scafandrul autonom modern, prin modernizarea unei inventii din secolul XIX. Brevetul pentru aceasta inventie il va pune la adapost din punct de vedere financiar pentru tot restul vietii.

In 1949, Cousteau infiinteaza „Campaniile Oceanografice Franceze”, iar milionarul irlandez Loel Guinness, descendentul fondatorului berariei omonime, ii pune la dispozitie un vechi dragor de mine, botezat Calypso. Exploratorul pleaca in calatorii avandu-i la bord, printre membrii echipajului, si pe sotia sa, Simone, si pe fiul mai mic, Philippe.

Cousteau, gura de aer de la tv din perioada comunista.

Printre filmele realizate de Jacques-Yves Cousteau se numara si serialul Odiseea submarina a echipei Cousteau, realizat intre anii 1967 si 1996, 120 de documentare, fiecare de cate 50 de minute. Un serial de mare succes transmis in anii `80 inclusiv de televiziunile din tarile socialiste, printre care si Romania.


Odiseea / L’odyssee / The Odyssey (2016) este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase.

Independenta Film a distribuit pelicule ca: Snowden (r. Oliver Stone), Youth (r. Paolo Sorrentino) – Cel mai bun film european 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) – Palme d’Or 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fratii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d’Adele (r. Abdellatif Kechiche), The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke), Trainspotting (r. Danny Boyle), Amelie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodovar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 28 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8429 RON
USD 1 x USD = 4,5830 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 28 mai 2024

Acum la Bucureşti
20 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner