Festivalul internațional de film de foarte scurt metraj Très court 2017

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Festivalul internațional de film de foarte scurt metraj Très court 2017

PALMARESUL SELECȚIEI ROMÂNEȘTI

Patru premii sunt decernate în cadrul competiției românești Très Court: Marele Premiu, Premiul Publicului, Premiul Organizației Internaționale a Francofoniei și pentru prima dată anul acesta Premiul Asociației Casiopeea.
Marele Premiu este decernat de juriu. El constă într-un trofeu și un smartphone oferit de Orange precum și difuzarea filmului în cadrul selecției internaționale 2018 (sub rezerva acceptului din partea echipei internaționale de selecție 2018). Marele Premiu revine ex-aequo scurt metrajelor A bridge și Crooked, două filme foarte diferite în ceea ce privește stilul, compoziția și genul lor (unul este oniric, celălalt documentar).


A BRIDGE, Marele premiu 2017 de Ardian Kyçyku (București) Pentru simplitatea conceptului și frumusețea imaginii, un film realizat cu mijloace modeste dar de înaltă calitate tehnică, care reușește să fie atemporal, poetic, pictural și reflexiv. https://www.youtube.com/watch?v=fz9DA-OXIMc CROOKED, Marele premiu 2017 de Tudor Botezatu, Mihai Ripan (București) Pentru umorul, umanitatea, emoția și autenticitatea mesajului, care îndeamnă la toleranță: diferența nu trebuie să însemne excludere.

https://vimeo.com/206689653


FEMININITY SHOTS, Premiul Organizației Internaționale a francofoniei de Denise Lobonț (Deva)
Pentru creativitatea la feminin, pentru imaginația subtilă și îndrăzneață a realizatoarei, care își afirmă feminitatea cu fantezie, originalitate și libertate!
Premiul OIF are o valoare de 250€ și o tabletă.


VIVID RED, Premiul Asociației Casiopeea de Andra Roman (Cluj-Napoca)
https://vimeo.com/189950270

Pentru combinația delicată între imagine și text. Vizualul care combină puritatea albului cu roșul sângelui și textul care consfințește refuzul de a fi anihilat de imaginea pe care o proiectează alții asupra noastră. Premiul Casiopeea are o valoare de 1000 de lei.


Premiul Publicului din România va fi anunțat ulterior pe site-ul www.trescourt.com, în 24 iunie 2017, după centralizarea voturilor din toate orașele din țară care găzduiesc festivalul. El constă într-un smartphone oferit de Orange și un trofeu.
Juriul selecției românești a fost compus din:
– Ionuț Caras, actor al Teatrului Național Cluj – președintele juriului.
– Cătălin Bogdan, jurnalist și critic de film.
– Radu Toderici, jurnalist și critic de film.
– Gheorghe Ciucă, reprezentant Orange.
– Raluca Mateiu, responsabil Cultură și Comunicare Institutul francez Cluj, coordonatoare a festivalului Très Court în România, Slovacia și Ungaria.


PALMARESUL SELECȚIEI INTERNAȚIONALE
MAGICIANUL – Marele premiu de Max Blustin (Marea Britanie).
CORIDORUL – Mențiune Specială a Juriului de Guillaume Blanchet (Canada).
https://vimeo.com/151303938
ADAUGĂ UN CONTACT – Premiul pentru originalitate – de David Oeo (Spania)
PĂROȘII – Premiul pentru animație – realizat de studenți ai școlii Isart Digital (Franța): Guillaume Auberval, Léa Dozoul, Simon Gomez, Timothé Hek, Hugo Lagrange, Antoine Laroye, David Lashcari
https://vimeo.com/177237096


Marele Premiu are o valoare de 1500€, iar premiul pentru originalitate, cel pentru animație și premiul publicului au o valoare de 500€. Premiul internațional al Publicului va fi anunțat cel târziu în 24 iunie pe www.trescourt.com
Juriul competiției internaționale a fost compus din: Nicolas Bourkhief, regizor – Președintele juriului Agnes Soral – actriță; Karim Debbache – jurnalist web; Valerie Leroy – actriță, regizoare; Yann Olejarz – programator de film; Laura Terrazas – jurnalistă; Thomas Imbert – jurnalist.
Eveniment produs de Asociația Nanospères și organizat de Institutul francez din România în parteneriat cu Orange, Organizația Internațională a Francofoniei, Asociația Casiopeea, RFI, TV5 Monde

Evenimente Recomandate

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 29 septembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9749 RON
GBP 1 x GBP = 5,7597 RON
USD 1 x USD = 4,7214 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 29 septembrie 2023

Acum la Bucureşti
27 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner