Galerie foto Kataklysm, Soilwork și Horizon Ignited în club Quantic, 19 aprilie 2023

Prima pagină » Galerii foto » Galerie foto Kataklysm, Soilwork și Horizon Ignited în club Quantic, 19 aprilie 2023

Miercuri, 19 aprilie 2023, cei de la Kataklysm au susținut un concert în club Quantic alături de Soilwork. Concertul a fost deschis de trupa Horizon Ignited.

Vă prezentăm în continuare câteva fotografii de la eveniment, realizate de către Cătălin Ilnițchi.

Galerie foto Horizon Ignited

Desi vorbim despre un concert in timpul saptamanii, publicul a venit cu energia “la pachet” pentru acest concert. Accesul s-a facut rapid si nu au fost probleme tehnice. Prima trupa a serii, Horizon Ignited, vine din Finlanda si abordeaza stilul melodic death metal, cu influente de metalcore. Cu toate ca trupa are 6 membri, doar 4 au fost prezenti pe scena, din motive de sanatate. Vili Vottonen, unul dintre chitaristi, a preluat partea de voce la unele piese si nu a sunat chiar rau. Johannes Mäkinen, celalalt chitarist, a transmis publicului ca acesta este unul din cele mai ciudate concerte ale lor, ca se simt ca la repetitii (fara bass si voce) dar ca au decis sa mearga mai departe cu show-ul si sa nu anuleze concertul, asta cu toate ca au ajuns la locatie abia cu jumatate de ora inainte sa urce pe scena.

Din punct de vedere muzical trupa a sunat bine, legata, iar piesa Leviathan – varianta instrumentala – a sunat absolut demential. Muzica lor aduce multe riff-uri melodice care te fac sa dai din cap. Spre sfarsit Vili a facut o tura si prin photo-pit in timpul unei melodii, semn ca trupetii s-au simtit bine pe scena. Au promis ca vor reveni, speram sa ii prindem in formula completa data viitoare.

Galerie foto Soilwork

Au urmat cei de la Soilwork. Cu veste, geci de piele si o costumatie de scena cu pene negre pentru Bjorn (vocalul trupei), trupa suedeza a dezlantuit riff dupa riff pe toata durata prestatiei. Abordand acelasi stil ca trupa precedenta, compozitiile lor sunt mai agresive, insa si mai cunoscute publicului. Avand un registru foarte versatil, vocea este unul din punctele lor forte. Trecerile intre pasajele mai linistite si cele mai “agitate” s-au facut impecabil, iar sunetul instrumentelor a fost exact ce a trebuit. Chitaristii au livrat atat riff-uri melodice cat si parti rapide de solo. Publicul a format moshpit-uri, vocalul a comunicat foarte bine cu publicul, a fost evident ca toata lumea s-a simtit bine. Sunetul a fost bun, insa un pic cam tare pe alocuri.

Cel mai recent material este albumul “Övergivenheten“, lansat in luna august a anului 2022, iar piesa cu acelasi nume a fost melodia cu care au deschis concertul. Trupele au venit cu merch suficient, dar si cu preturi “ca afara”. Dupa show trupa a ramas in public, iar fanii au avut ocazia sa interactioneze cu ei si sa isi faca poze impreuna.

Setlist Soilwork:

 1. Övergivenheten
 2. This Momentary Bliss
 3. Stabbing the Drama
 4. The Living Infinite I
 5. Is It in Your Darkness
 6. Electric Again
 7. The Living Infinite II
 8. Bastard Chain
 9. Valleys of Gloam
 10. The Nurturing Glance
 11. Harvest Spine
 12. Death Diviner
 13. The Ride Majestic
 14. Arrival
 15. Nerve
 16. Stålfågel

Galerie foto Kataklysm

Cei de la Kataklysm nu sunt la prima intalnire cu publicul roman. Trupa vine tocmai din Canada si abordeaza stilul death metal. Kataklysm si Soilwork si-au unit fortele pentru un turneu european, avand ca punct de pornire Belgia, urmand sa sustina concerte impreuna in 25 de tari. Trupa isi promoveaza ultimul album lansat – Unconquered – pe care nu a reusit sa il aduca in fata publicului din cauza pandemiei.

Trupa veterana (din 1991) aduce o prestatie 100% live, fara prea multe backing tracks. Cu toate acestea, suna ca un zid de sunet care ti se sparge in fata. Stilul abordat porneste mosh-pituri de la sine in cadrul publicului, iar energia dezlantuita te tine in priza tot timpul, fara momente de respiro. Au avut un show energic, sincer, asa cum ar trebui sa aiba o trupa death metal. Au venit, au cantat, au cucerit publicul.

Setlist Kataklysm:

 1. Intro (from tape)
 2. Push the Venom
 3. Guillotine
 4. Narcissist
 5. Underneath the Scars
 6. Where the Enemy Sleeps…
 7. Manipulator of Souls
 8. To Reign Again
 9. The Killshot
 10. Outsider
 11. Crippled & Broken
 12. At the Edge of the World
 13. As I Slither
 14. In Shadows & Dust
 15. The Black Sheep
 16. Blood in Heaven
Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8931 RON
USD 1 x USD = 4,6295 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iunie 2024

Acum la Bucureşti
28 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner