Galerie foto Yamato – Drummers of Japan – la Circul Metropolitan București

Japonia, pentru mulți europeni, rămâne – în veacul comunicațiilor fără frontiere – încă un mister. Concertul companiei YAMATO este o ”secțiune longitudinală” în esența acestei ”planete”: Japonia. Taiko-urile, tobele japoneze, au fascinat o lume. Energia degajată  de prestația artiștilor, ritmicitatea fără egal precum și sincronizarea divină reprezintă motivele care fac această minune artistică de neratat.

E greu de imaginat un alt recital în care forța samurailor și gingășia gheișelor se contopesc într-un show atât de… japonez și atât de… european. Costumele semnate de YAMAMOTO, noblețea cu care sunt purtate de artiști, spectacolul de lumini în sine  fac ca participarea la acest superb eveniment să devină un cadou primit din Țara Soarelui Răsare, o incursiune fără egal într-o altă lume.

Sunetul tobelor creeaza o atmosfera ce nu poate fi descrisa, o atmosfera care se simte. Majoritatea tobelor de pe scena erau neamplificate, si cu toate acestea, se auzeau incredibil. Yamato – Drummers of Japan – inseamna mult mai mult decat niste tobosari experimentati. Pe langa tobele vechi de sute de ani, am putut asculta instrumente traditionale japoneze, precum: shamisenul, flautul japonez, koto, etc. Anumite momente au fost chiar amuzante, in care trupa a interactionat si a cantat cu ajutorul publicului, care a raspuns pe masura cu ritm si voie buna.

Este a doua oara cand ii vedem la Bucuresti, si, la ce mult ne-a placut show-ul, am merge din nou sa ii vedem! :)

Va prezentam cateva fotografii de la eveniment, semnate de Cezar Cazan.


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp
Apreciază articolul

Alte articole