GRUPUL RENAULT ROMÂNIA SUSȚINE ACCESUL LA EDUCAȚIE, ARTĂ ȘI CULTURĂ ÎN PARTENERIAT CU INSTITUTUL FRANCEZ DIN ROMÂNIA

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » GRUPUL RENAULT ROMÂNIA SUSȚINE ACCESUL LA EDUCAȚIE, ARTĂ ȘI CULTURĂ ÎN PARTENERIAT CU INSTITUTUL FRANCEZ DIN ROMÂNIA

O nouă serie de evenimente culturale vor debuta în această toamnă la Institutul Francez din România, instituţie pe care Grupul Renault România o sprijină în cadrul unui parteneriat dedicat publicului din țara noastră. Astfel, pasionații de literatură vor avea ocazia de a le cunoaşte pe laureatele premiilor Goncourt, Leila Slimani şi Catherine Cusset, iar iubitorii de film și artă vor putea participa la două mari festivaluri, Clujotronic (Cluj) şi Festivalul Filmului Francez (București și alte 7 orașe din România).

„Grupul Renault România se implică de mult timp în viața comunității, în viețile românilor. Construim parteneriate durabile, atât la nivel internațional, cât și aici, în țara noastră. Încurajăm inovația și accesul la educație, în formele ei diverse. Pentru mulţi dintre colegii noştri, Institutul Francez simbolizează aprofundarea limbii franceze și o mai bună înțelegere a originii companei noastre, acum prezentă în 127 de țări. Pe de altă parte, evenimentele anunțate de Institutul Francez și Grupul Renault România vor prilejui celor interesați întâlniri cu oameni valoroşi din literatură, film şi artă, dar și cu modelele noastre din gamele Renault și Dacia”, a declarat Adina Ionescu, director Comunicare şi Responabilitate Socială Grup Renault România.

„Grupul Renault România este un partener de cursă lungă pentru Institutul Francez din România şi acţiunile noastre se înscriu intr-o dinamică de colaborare şi de parteneriat structural a celor două entităţi. Împărtăşim valori comune precum inovaţia demersurilor, creativitatea, emoţia, imaginaţia, puse în serviciul unor concepte, unor produse culturale sau de cooperare inovatoare. În domeniul cărţii, al digitalului sau al cinematografiei construim împreună proiecte culturale dar şi viziuni, noi perspective, noi orizonturi. Domeniul cultural şi cel economic merg împreună la drum în beneficiul publicului şi al dezvoltării”, a declarat Christophe Gigaudaut, Consilier de cooperare și acțiune culturală și Director al Institutului Francez din România.

Agenda evenimentelor de la Institutul Francez din Romania, organizate în parteneriat cu Grupul Renault România:
25-29 septembrie 2017
Întâlnire cu Catherine Cusset, scriitoare franceză, premiată Goncourt pentru volumul „Un brillant avenir”
29 septembrie-1 octombrie 2017, Cluj
Clujotronic Electro arts Festival reuneşte proiecte inovative şi inedite de artă digitală contemporană, încă din 2012.
24-27 octombrie 2017, Bucureşti
Întâlnire cu Leila Slimani, jurnalistă şi scriitore de orgine franco marocană. A obţinut premiul Goncourt pentru cartea, „La chanson douce”
9-19 noiembrie 2017, România
Festivalul filmului francez
22-26 noiembrie 2017, Bucureşti
Premiile Goncourt în standul Dacia la târgul de carte Gaudeamus

Grupul Renault România
Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. În România, Grupul Renault integrează toate competenţele necesare conceperii, dezvoltării şi industrializării unui vehicul, ceea ce conduce la o eficiență ridicată și la o ofertă diversă pentru piața muncii locală: studii client, design, inginerie, matrițe, fabricaţie, logistică, vânzare, servicii de business şi finanţare. Cei 16.700 de angajaţi ai Grupului Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.

Pentru orice informație referitoare la acest parteneriat, vă invităm să luați legătura cu Dna Monică Ioniță, la numărul 0742159237, sau cu Direcția de comunicare a Grupului Renaul România, prin telefon: 0212038828, e-mail

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 20 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9763 RON
GBP 1 x GBP = 5,9010 RON
USD 1 x USD = 4,6356 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 iunie 2024

Acum la Bucureşti
23 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner