Halloweekend cu cei din trupa Blackbeers

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Halloweekend cu cei din trupa Blackbeers

Info:

Vineri, 31 octombrie 2014 – The Dubliner Pub Bucuresti, 8 pm

Bucuresti, Bulevardul Nicolae Titulescu nr.18

Concert unplugged – intrare libera

https://www.facebook.com/pages/The-Dubliner/335832313257821

tel. rezervari: 021 260 2678

 

 Sambata, 1 noiembrie 2014 – Fiord Pub Targoviste, 10 pm

Targoviste, Bd. I.C. Bratianu, nr. 3

Concert rock – intrare 10 lei

www.fiordclub.ro

www.facebook.com/FiordClub

tel. rezervari: 0721 45 33 36

 “Pumpkin time is here again

Let’s pick a costume we can wear;

When at the door we trick-or-treat

Our spooky friends…we’ll meet.

Halloween – “All – Hallows Eve” (31 octombrie) isi are originea in festivalul pagan al celtilor din Irlanda, Marea Britanie si Franta denumit Samhain, nume ce provine din irlandeza veche si inseamna „sfarsitul verii”. Se sarbatorea sfarsitul „jumatatii luminoase” a anului și inceputul „jumătătii intunecate”, uneori fiind considerat a fi „Anul Nou Celtic”.In aceasta noapte s-ar presupune ca lumea spirituala poate sa intre in contact cu lumea fizica si magia are puterea cea mare…

Daca la început era vorba de o celebrare a recoltei, unde vecinii se adunau să spună poveşti cu fantome, să cânte şi să danseze, astazi sărbătoarea lansata „pe piaţă” se transformă într-o ocazie de divertisment.

Trupa Blackbeers isi anunta cu aceasta ocazie urmatoarele concerte, ce fac parte din turneul aniversar de 15 ani de activitate. Astfel, pe 31 octombrie, in primul Irish Pub deschis in Bucuresti – The Dubliner – incepand cu orele 8 pm, trupa va sustine un concert unplugged. Gazdele anunta pe aceasta cale promotii deosebite la berea neagra irlandeza comercializata, multe surprize si un chef pe cinste. Pe 1 noiembrie trupa va poposi in Targoviste la FiordClub RockStillery , unde, incepand cu orele 10 pm va sustine un concert electric de rock irlandez si influente punk. Si aici surprizele serii se vor lasa asteptate.

Scurt istoric al trupei:

Formaţia înfiinţată în Oradea în 1999 de Peter Moynahan (liderul trupei), isi incepe activitatea cântând muzică tradiţională irlandeză

într-un format acustic. Din anul 2005 abordează genul celtic-rock şi, după o întrerupere de 2 ani (2008-2009), timp în care Peter isi muta reşedinţa în Bucureşti, trupa reapare pe scenă în martie 2010, cu ocazia Zilei Irlandei, într-o componenţă aproape nouă, de data aceasta într-o manieră de Celtic/Irish rock şi influenţe punk.

In primii ani de activitate trupa lanseaza un material Demo -“A Taste of Irish Music” (2001) imprimat pe caseta audio si 2 albume muzicale: “Drink the Night Away”(2002) si “Cuig” (2004).

In luna martie 2013 trupa Blackbeers lanseaza un nou EP ce poarta titlul “Fairy Tale … on Paddy’s Day” si contine 5 piese.

Toamna anului 2014 marcheaza aniversarea celor 15 ani de ativitate a trupei. Cu aceasta ocazie trupa organizeaza un turneu national intitulat The Anniversary Ball.

Componenţa actuală a trupei este: Peter Moynahan – voce, chitară; Sabin Mihoc – chitară; Valentina Cotofana – vioară; Alia Taloş – voce, percutii; Adi Comoraşu – bass şi Răzvan Staicuţ – tobe.

Rockul celtic este o formă de folk-rock cu influenţe celtice, popular încă din anii ’70. Se bazează pe muzica tradiţională irlandeză, scoţiană, galeză sau bretonă dar într-o orchestraţie rock. După ce veteranii Thin Lizzy, The Pogues, Fairport Convention sau Tri Yann au făcut istorie, în SUA a apărut şi ramura de Irish-punk cu noile vedete Flogging Molly, Dropkick Murphys sau The Tossers. Piese celebre irlandeze, întruchipând spiritul irlandez în deosebitele sale ipostaze sunt interpretate intr-un stil personalizat.

Trupa colaboreaza cu diverse grupuri de dansuri irlandeze infiintate in ultimii ani in Romania, realizand spectacole complexe de muzica si dansuri irlandeze live.

“Berile Negre” aşteaptă sa fie savurate cu fiecare ocazie ce apare atat in capitala cat si in orasele de provincie, atat in puburi cat si la festivaluri sau petreceri speciale.

Mottoul lor este :

“In Heaven there is no beer

That’s why we drink it here
And when we’re gone from here
Our friends will be drinking all the beer…”

Trupa Blackbeers, https://www.facebook.com/blackbeerscom

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner