INLOCUIRE DE ULTIMA ORA

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » INLOCUIRE DE ULTIMA ORA

Pentru concertul pe care John McLaughlin and the 4th Dimension il vor sustine saptamana viitoare la Bucuresti, Hadrien Feraud (bass) a fost inlocuit in ultimul moment cu Dominique di Piazza, datoritta unui accident pe care l-a suferit recent Hadrien Feraud. El a avut o fractura de os metacarpian la mana dreapta.  Doctorii i-au interzis sa foloseasca mana dreapta, aceasta fiind in ghips pentru doua saptamani.

Ghinionul lui Hadrien Feraud este insa o neasteptata sansa pentru publicul care va veni la spectacol de a-l vedea si auzi pe unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii, Dominique di Piazza, live in concert.

Dominique di Piazza, francez de origine siciliana, a invatat singur sa cante la chitara. In 1979 a decis sa se focuseze strict pe studiul chitarii bass si nu mult dupa aceasta si-a descoperit acea voce unica pentru care a devenit recunoscut in intreaga lume. A inceput sa isi defineasca propriul stil. A inceput sa utilizeze degetul mare, aratatorul si mijlociul in loc de tratidionala abordare cu doua degete, iar aceasta miscare a dat nastere unei tehnici intitulata “patru degete”, care este in acest moment utilizata ca tehnica secundara de toti marii chitaristi din lume. El a predat aceste tehnici la numeroasele scoli din Franta si din intreaga lume. Vocea sa, stilul sau si pasiunea sa pentru muzica il pozitioneaza in elita artistilor de jazz.

  

In 1991 Dominique devine membru al triou-lui lui John McLaughlin, alaturi de Trilok Gurtu. Impreuna au realizat un turneu mondial cu peste 300 de concerte, pentru promovarea albumului “Que Allegria”, album care s-a bucurat de un imens succes pe plan international. “Talentul sau este imens si consider ca el este unul dintre putinii instrumentisti de acest gen care sunt si muzicieni.” – John McLaughlin.                

Tehnicile subtile dar inovatoare propuse de el in abordarea acestui instrument, au avut un efect rasunator in comunitatea de bassisti din lume si au fost adoptate de mari instrumentisti atat in America, cat si in Europa (printre ei Matthew Garrison, Adam Nitti, Hadrien Feraud s.a.).

Cei care doresc sa ii vada pe doi dintre cei mai apreciati chitaristii de jazz din lume mai pot achizitiona bilete (cu preturi cuprinse intre 50 si 150 lei) de la Sala Palatului si magazinul Muzica.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner