Jazz Syndicate Live Sessions prezinta ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Jazz Syndicate Live Sessions prezinta ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”

Marti, 11 octombrie 2016, Jazz Syndicate Live Sessions prezintă la Sala Radio din București, un concert extraordinar, în care jazz-ul modern se întâlnește cu muzica tradițională, pentru a crea un eveniment special – Elevation feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”.


Cu “Songs from Afar”, pianistul de oridine română naturalizat american Lucian Ban a creat unul dintre acele albume speciale, care apar arareori dar marchează ascultătorul prin autenticitate. Titlul face aluzie la rădăcinile culturale românești ale lui Ban și în special la Transilvania, tărâm care este departe (“far”), atât în plan fizic, cât ți temporal, creând o punte către cântecele tradiționale din această zonă.

Lucian Ban combină trecutul cultural străvechi cu multe idiomuri ale limabjului modern al jazzului, creând ceva foarte personal, bazat pe amintiri, nostalgii şi reflexe muzicale din Transilvania natală.

Lucian Ban a crescut în micul sat Teaca din Transilvania, ascultând cântece populare autentice de la o vârstă fragedă. În anul 1999, artistul se mută la New York, unde studiază la prestigioasa New School University și în scurt timp își face debutul american cu albumul Somethin’ Holy, în duet cu saxofonistul Alex Harding. Albumul e distins cu 4 stele de către Allmusic, si este urmat de albumul Premonition (2003), foarte aclamat de critica de specialitate. Lucian Ban mai înregistrează Tuba Project alături de Bob Stewart, în 2006 și Playground, cu Jorge Sylvester tot în 2006.

The Lumination Ensemble, creat alături de Alex Harding și avându-l pe legendarul percuționist Barry Altschul a fost denumit ca unul dintre cele mai bune zece spectacole din 2003, de All About Jazz. De atunci, Lucian Ban a colaborat cu Alex Harding, Reggie Nicholson, Arta Baron, Sam Newsome, Barry Altschul, Jorge Sylvester, Brad Jones, Bruce Williams, Damion Reid, Chris Dahlgren, Pheeroan AkLaff, JD Allen, Bruce Cox, Hill Greene, Carlo DeRosa, Curtis Fowlkes, Mark Helias, Gene Jackson, Ron Horton, Nasheet Waits, Bob Stewart, Gerald Cleaver, Phillips Derrek, și mulți alții.

Quartetul din New York ELEVATION îi adduce pe scena Sălii Radio, alături de Lucian Ban, pe saxofonistul Abraham Burton, basistul John Herbert și bateristul Eric McPherson, individualități muzicale binecunoscute, care împreună preiau şi dezvoltă în cel mai contemporan mod cu putinţă elementele de muzică tradițională transilvăneană. Pentru o notă de autenticitate remarcabilă, iluștrii muzicieni îl au ca invitat şi pe Gavril Ţărmure, vocea albumului, în două cântece transilvănene – de nuntă şi de jale.

Această chimie, susținută de o profundă legătură a comunicării, va fi evidentă încă de la prima piesă “Transylvanian Sorrow Song/Cântec de jale transilvan”, unde acordurile tânguitoare de pian vor face punte către extrem de emoționanta interpretare a lui Gavril Țărmure.

Nu întâmplător cotat – în premieră pentru un artist român – cu cinci stele din partea foarte cunoscutei reviste de jazz DownBeat Magazine, “Songs From Afar” este un triumf al comunicării emoționale și muzicale și nu trebuie ratat.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costă incepand cu 80 lei în funcție de poziționarea în sală și pot fi cumpărate din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1270673182977899/
Video:

Evenimentul ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

* JACK DeJOHNETTE TRIO feat. RAVI COLTRANE – 03 Noiembrie, Sala Radio

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9748 RON
GBP 1 x GBP = 5,8147 RON
USD 1 x USD = 4,5777 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 mai 2024

Acum la Bucureşti
25 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner