Julieta lui Pedro Almodóvar – din 30 septembrie, la cinema

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Julieta lui Pedro Almodóvar – din 30 septembrie, la cinema

Julieta, cel de-al 20-lea lungmetraj al regizorului spaniol Pedro Almodóvar va avea premiera în cinematografele românești pe 30 septembrie. Filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, fiind deja a cincea peliculă a cunoscutului regizor spaniol selectată în Competiția oficială pentru un premiu Palme d’Or. Până acum, Julieta a avut încasări de peste 13 milioane de dolari. În România, lungmetrajul este distribuit de Independenţa Film.

Julieta este lupta unei mame pentru a supraviețui incertitudinii. Un film despre complexul vinovăției. Despre resorturile inexplicabile care ne fac să îi abandonăm pe cei pe care îi iubim. Să-i evacuăm din viețile noastre ca și cum nu ar fi însemnat nimic, ca și cum nici nu ar fi existat.

Trailer: Facebook link

Durata: 1 h 40 min.

Noi muze în colecția lui Almodóvar

“Julieta marchează întoarcerea mea la universul feminin”, a declarat Almodóvar. “Aproape toate actrițele din acest film sunt complet noi pentru mine. Dar acum pot spune că Adriana Ugarte și Emma Suárez (actrițele care o interpretează pe Julieta la tinerețe, respectiv la maturitate – n.red.) fac și ele parte din forul meu olimpian, umăr la umăr cu muzele mele: Penélope Cruz, Carmen Maura, Victoria Abril, Marisa Paredes și Cecilia Roth”.

Julieta a fost inspirat de trilogia (în limba engleză) Runaway, scrisă în 2004 de câștigătoarea Premiului Nobel Alice Munro, ale cărei drepturi regizorul spaniol le-a cumpărat încă din 2009. Ulterior, acesta mărturisea că ceea ce l-a impresionat și l-a făcut să-și dorească neapărat un film după acea poveste a fost o scenă care avea loc în tren. “O femeie. Într-un tren. Chiar și numai atât și deja mi se pare foarte cinematografic”, spunea cineastul.

Julieta, fostă Silencio

Inițial filmul trebuia să se numească Silencio – Silence, în limba engleză – după unul din cele trei capitole ale trilogiei: Chance, Soon și Silence. După filmări, titlul a fost schimbat în Julieta, pentru a evita o eventuală confuzie cu un alt film care urma să apară tot în 2016: Silence, în regia lui Martin Scorsese.

Episodul Panama Papers

Julieta a avut premiera în Spania în aprilie, la Barcelona. Din păcate, lansarea în cinematografe s-a suprapus cu apariția în presă a scandalului Panama Papers, în care apărea și numele fraților Almodóvar și al casei lor de producție, El Deseo. Regizorul a decis să-și anuleze toate interviurile, sesiunile foto și celelalte evenimente de promovare la care trebuia să participe. Ulterior a declarat că nu a dorit ca produsul să aibă de suferit din cauză că ziariștii s-ar fi concentrat mai mult pe persoana lui decât pe cel mai recent film al său.

O vizionare specială a avut loc în 8 aprilie și la Calzada de Calatrava, orașul de naștere al lui Almodóvar.

Julieta. Sinopsis

Julieta trăiește în Madrid cu fiica sa. Amândouă îndură în tăcere lipsa soțului, respectiv a tatălui fetei. Dar se pare că nu întotdeauna durerea reușește să apropie oamenii. Uneori ea îi desparte și mai mult.

Când fiica împlinește 18 ani, și ea își abandonează mama fără nicio explicație. Julieta face tot posibilul să o găsească. Însă, cu cât caută mai mult, cu atât descoperă cât de puțin își cunoștea propria fată.


Julieta (2016) este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Independenţa Film a distribuit pelicule ca: Youth (r. Paolo Sorrentino) – Cel mai bun film european 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) – Palme d’Or 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fraţii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d’Adèle (r. Abdellatif Kechiche), The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke), Trainspotting (r. Danny Boyle), Amélie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodóvar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9745 RON
GBP 1 x GBP = 5,8379 RON
USD 1 x USD = 4,5878 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner