Mai este o lună până la Shadowland

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Mai este o lună până la Shadowland

Eveniment ANULAT!
Bucureștiul se pregătește pentru cel mai uluitor spectacol al anului: Shadowland, povestea magică a companiei Pilobolus Dance Theater, un supershow care-a încântat peste 500 000 de spectactori din întreaga lume. Peste o lună de zile, două reprezentații la Sala Palatului, pe 23 și 24 februarie 2014. Un spectacol organizat de Events. Video aici (peste 3 milioane de vizualizări pe Youtube).

Un spectacol incredibil, ce depășește orice imaginație, Shadowland te lasă pur și simplu fără cuvinte. Dansatorii umbrelor au dat naștere unui cult în Germania. Showul lor atât de aplaudat este un amestec fascinant între Lanterna Magică și balet, pantomimă, acrobație, comedie, pop și… poezie. O revelație care umple sălile de teatru până la refuz, Shadowland este cu adevărat minunat, magie în cel mai pur sens al cuvântului.

Narațiune coregrafică în fața și în spatele unui ecran alb, Shadowland te poartă în lumea fantastică a imaginației unei fetițe unde iau viață cele mai ciudate creaturi. Principiul de bază este ușor de înțeles: în fața reflectoarelor, corpurile umane se contopesc pentru a proiecta umbrele unor capete monstruoase, elefanți, plaje stâncoase sau creaturi mistice. În aceast univers al siluetelor există doar alb și negru (sau negru și portocaliu, negru și verde și tot așa). În mod natural, există rău, și bine de asemenea. Bucătari care au înnebunit și care o urmăresc pe fetiță pentru a o găti într-o oală imensă în care deja fierb un bec și un telefon. Un coșmar.

Dacă artiștii n-ar veni din când în când în fața ecranului alb pentru momente de coregrafie out-of-the-box, nimeni n-ar crede că umbrele sunt create de oameni. Este artă sub forma unui vis; corpul uman devine material brut și este dispus în forme infinite. Uneori puțin înfricoșător, dar mai degrabă amuzant și surprinzător, Shadowland este uimitor prin faptul ca totul este realizat fără niciun fel de trucuri tehnice. În afară de ecrane și de anumite elemente pe care dansatorii nu le pot obține din propriul corp, nu este nimic altceva decât precizie absolută. Iar ceea ce nu știe publicul este că, în spatele ecranului, dansatorii au la dispoziție un televizor ce le permite să vadă același lucru pe care îl vede audiența și altfel să își ajusteze mișcările.

În 2007, dansatorii Piolobolus Dance Theater au fost invitatii speciali ai premiilor Oscar si au uimit audiența cu omagiul lor adus unor filme celebre precum „Little Miss Sunshine” sau „The Devil Wears Prada”. În același an, în plină expansiune creativă, Pilobolus a lansat o serie de proiecte coregrafice colective internaționale, cu artiști pluri-disciplinari, cum ar fi scriitorulul și ilustratorul Maurice Sendak, echipa de coregrafi israeliani Inbal Pinto și Avshalom Pollak, remarcabilul păpușar american Basil Twist, câștigătorul premiului Pulitzer, creatorul de benzi desenate Spiegelman Art, compozitorul si muzicianul american premiat cu Grammy Dan Zanes, trupa OK Go, Laboratorul de distributie robotica al MIT condus de profesorul Daniela Rus, coregraful japonez de butoh Takuya Muramatsu, jonglerul Michael Moschen, deținător al unui premiu MacArthur “Genius” și coregraful belgiano-marocan Sidi Larbi Cherkaoui. Videoclipul interactiv “All is lost” pe care Pilobolus l-a creat ca urmare a acestor colaborări, cu OK Go și Google, a fost nominalizat la Grammy Awards 2012. Compania a susținut spectacole în 64 de țări, în peste 200 de orașe, și are in palmares premii și distincții importante, precum Premiul Criticii din Berlin, Scotsman Award, Brandeis Award, un Emmy (Primetime Award) pentru realizări excepționale prin programe culturale, precum și premiul Samuel H. Scripps American Dance Festival Award pentru întreaga activitate.

Biletele pentru Shadowland sunt disponibile la preţurile de 125 ron (sectoarele F,G,H,I si loje), 150 ron (sectoarele B,C,D,E), 175 ron (sector A, cu exceptia primelor 6 randuri) si VIP 200 ron (sector A, primele 6 randuri), în funcţie de distanţa faţă de scenă (schema salii pe eventim.ro). Biletele se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Un eveniment recomandat de Magic FM si sustinut de Prima TV. Parteneri media: Sapte Seri, Catavencii, TVH, Tv City, Romania TV, Ziare.com, 220.ro, Port.ro, Comunicate de presa.ro, The Light Cinema, OOPS Media, Media Image, Worldclass.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
11 °C

Ploaie moderată

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner